Προτίμησα την κλασική τους εκδοχή με μέλι και κανέλα, για να καταλάβω καλύτερα τη γεύση τους και περίμενα υπομονετικά λίγα λεπτά, καθώς ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή, με τον παραδοσιακό τρόπο με το χέρι. Ήταν έτσι όπως μου αρέσουν οι λουκουμάδες, δηλαδή τραγανοί εξωτερικά και αφράτοι στο εσωτερικό τους. Όπως μου είπε ο νεαρός ιδιοκτήτης Φάνης Ροΐδης, η συνταγή είναι από τη γιαγιά του που είχε ανοίξει ένα από τα πρώτα λουκουματζίδικα στη Θεσσαλονίκη, το 1914. Φυσικά, το σερβίρισμα των λουκουμάδων ακολουθεί τις τάσεις της εποχής κι έτσι πέρα από την κλασική τους εκδοχή, γαρνίρονται με σοκολάτα και συνοδεύονται με παγωτό, μπισκότο, πουράκια σοκολάτας, ινδική καρύδα, τρούφα και πολλά ακόμη.
Εδώ όμως δεν θα έρθεις μόνο για τους λουκουμάδες, αλλά και για τη χειροποίητη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα, τυρί, σπανάκι, αλλά και κοτόπουλο ή λουκάνικο. Και να μην παραλείψουμε τον καλό καφέ. Εξ’ ου και το Boulouka: Bou-γάτσα Lou-κουμάδες Κα-φές!
Από αλμυρές γεύσεις θα βρει κανείς και χωριάτικες πίτες όπως κολοκυθόπιτα και χορτόπιτα ενώ στα γλυκά παίζουν σε παραδοσιακό ταμπλό: ρυζόγαλο, κρέμα, κρέμα σοκολάτα -όλα παραγωγής τους. Το καλοκαίρι εξαιρετικά δημοφιλές είναι και το παγωτό μηχανής που φτιάχνουν οι ίδιοι.
Boulouka, Πανόρμου 84 και Πορταριάς, τηλ. 210 6990131.