Υλικά
10 μεγάλα μανταρίνια ή κλημεντίνες Υλικά
1 κ. αμυγδαλόψυχα
650 γρ. ζάχαρη Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βγάζουμε τη φλούδα των μανταρινιών.
Τη βράζουμε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
Χοντροτρίβουμε τα αμύγδαλα στη μουλινέτα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα μανταρίνια, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας.
Τραβάμε από τη φωτιά.
Μόλις μπορούμε να πιάσουμε το μίγμα με τα χέρια μας, το πλάθουμε σε μπαλίτσες ίσα με ένα καρύδι και τις βάζουμε σε λαδόκολα.
Τα κυλάμε σε άχνη ζάχαρη και τα βάζουμε ξανά σε λαδόκολα να στεγνώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.