Υλικά
3 κ.τσ. στιγμιαίο καφέ
5 κ.σ. κρύο νερό
3 κ.σ. λικέρ καφέ (Καλούα ή Τία Μαρία)
300 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
6 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
1 δόση βανίλια
8 μπισκότα σαβουαγιάρ
2 κ.σ κακάο
4 ωραία ανοιχτά γυάλινα ποτήρια με πόδι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τον καφέ σε 2 κ.σ. καυτό νερό. Τον ανακατεύουμε μαζί με το λικέρ και το κρύο νερό σε ένα μεγάλο ρηχό δίσκο. Χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα με το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Βουτάμε κάθε μπισκότο στο μείγμα του καφέ μέχρι να μουσκέψει ελαφρά, το χωρίζουμε στη μέση και το τοποθετούμε στον πάτο του ποτηριού. Σκεπάζουμε με μια γερή κουταλιά από το μείγμα του τυριού και πασπαλίζουμε με κακάο. Συνεχίζουμε με στρώσεις από μπισκότα-τυρί-κακάο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον 1,5 ώρα πριν σερβίρουμε.