Follow us

Χειροποίητο παγωτό για απαιτητικούς ουρανίσκους

H gelateria Ninnolo απέκτησε δυο αδερφάκια στη Μύκονο και μαζί με αυτό της Λήμνου μετρά πλέον τέσσερα σημεία απόλαυσης χειροποίητου παγωτού και γλυκισμάτων, αλλά και αλμυρών εδεσμάτων…

Χειροποίητο παγωτό για απαιτητικούς ουρανίσκους

To Ninollo στην Κηφισιά δεν είναι απλά μια gelateria, αλλά ένας all day χώρος που μυρίζει… Ιταλία. Εδώ, δεν απολαμβάνει κανείς μόνο πολύ καλό παγωτό, σαν αυτό που ξέρουν να φτιάχνουν οι Ιταλοί γειτονές μας, αλλά και ιταλικό φαγητό όπως ζυμαρικά και πίτσα, που φτιάχνεται με αλεύρι από το Παλέρμο, για να είναι η ζύμη όσο πιο κοντά γίνεται στην αυθεντική ιταλική. Ακόμα, σερβίρονται και χειροποίητα γλυκά, αλλά και υπέροχο brunch.

Χειροποίητο παγωτό για απαιτητικούς ουρανίσκους

Όλα ξεκίνησαν το 2011, με την πρώτη gelateria Ninnolo στον Ωρωπό. Δώθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες και χρειάστηκαν μερικά ταξίδια αναζήτησης ώστε να καταλήξουν στα καλύτερα υλικά του είδους τους απ' όλο τον κόσμο, όπως το passion fruit και τη guava από Βραζιλία, φουντούκια από το Piemonte της Ιταλίας, βανίλια από τις Σεϋχέλλες, σοκολάτα από την Αφρική, αλλά και γάλα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Για την παρασκευή του γν'ησιου ιταλικού παγωτού τους δεν χρησιμοποιούν κρέμα γάλακτος, βούτυρο και αβγά, με αποτέλεσμα να έχει λιγότερα λιπαρά και να είναι πιο κρεμώδες. Μετά την επιτυχία της, η επιχείρηση μεταφέρθηκε στην Αγία Παρασκευή, για να καταλήξει το 2014 στην Κηφισιά, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Για τις ανάγκες του καταστήματος της Κηφισιάς δημιουργήθηκε στο τέλος του 2016 και ένα εργαστήριο παρασκευής στη Λυκόβρυση, ενώ άνοιξε και ένα κατάστημα στη Λήμνο. Τα τελευταία νέα είναι ότι πλέον υπάρχουν δύο ακόμη Ninnolo στη Μύκονο, ένα στη Χώρα, που έχει γίνει ήδη το νέο meeting spot, που συνδυάζει την παραδοσιακή ομορφιά με την πολυτέλεια της γεύσης, κι ένα που μόλις άνοιξε στην Άνω Μερά, σε ένα ιστορικό κτίριο του 1937, που εκτός από πολύ καλό παγωτό θα σερβίρει και brunch.

Όσον αφορά το brunch, είναι ιδιαίτερο: τοπικά προϊόντα και διεθνείς συνταγές συνδυάζονται με τον πιο λαχταριστό τρόπο, δημιουργώντας ξεχωριστά εδέσματα, με βάση τα pancakes, τα eggs benedict, αλλά και carrot cakes.
Είτε, λοιπόν, βρεθείτε αυτό το καλοκαίρι στη Μύκονο ή Λήμνο, είτε εδώ γύρω, στα βόρεια προάστεια της Αττικής, μια βόλτα στο Ninnolo για ποιοτικό παγωτό και αλμυρά ή γλυκά εδέσματα επιβάλλεται.

Ninnolo Κηφισιά, Αγίου Δημήτριου 8, 210 8012765
Ninnolo Μύκονος, Αγίου Ιωάννου 1, 2289 300998
Ninnolo Μύκονος, Πλατεία Άνω Μερά, 2289 773836
Ninnolo Λήμνος, Κύδα Π. 5, 22540 26477
www.ninnolo.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.