Follow us

Οι συναρπαστικές "εξερευνήσεις" της Nespresso

Δεν είναι μόνο οι δυο ολοκαίνουργιοι καφέδες, που λανσάρει από σήμερα η Nespresso στις boutiques της, που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι μια ολοκαινούργια συλλογή Limited Edition, οι Explorations, που θα έχει συνέχεια…

Οι συναρπαστικές "εξερευνήσεις" της  Nespresso

H σειρά Explorations δικαιολογεί απόλυτα το όνομά της, καθώς έχει θέμα τους σπάνιους καφέδες από ιδαίτερα terroirs, που κρίνονται πολύτιμοι από τους experts της καταξιωμένης εταιρείας. Πρόκειται, κυριολεκτικά, όπως μας είπαν, για "κρυμμένους θησαυρούς" με πολύ ενδιαφέρον γευστικό προφίλ. Θα επιλέγονται κάθε φορά από ανεξερεύνητα εδάφη και από καφεόδενδρα μεγαλωμένα μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, που επηρεάζουν τα γευστικά τους χαρακτηριστικά.

Θα κυκλοφορούν δυο φορές τον χρόνο και θα διατίθενται σε περιορισμένη ποσότητα ενώ το προνόμιο της δοκιμής τους θα το έχουν αρχικά οι πιστοί πελάτες, με σειρά προτεραιότητας…

Η πρώτη κυκλοφορία περιλαμβάνει δυο καφέδες σε μια συσκευασία. Τα γευστικά χαρακτηριστικά τους, εντελώς διαφορετικά:

Οι συναρπαστικές "εξερευνήσεις" της  Nespresso

Ο Laos Bolaven Plateau, από το Νότιο Λάος καλλιεργείται σε υψόμετρο γύρω στα 1300μ. και βγάζει νόστιμες νότες δημητριακών, από 100% Arabica. Το εξειδικευμένο για την ποικιλία καβούρδισμα που έκανε η Nespresso δίνει ακόμα πιο έντονες γήινες νότες δημητριακών, με χαμηλή οξύτητα και νότες βοτάνων.

Ο Kenya Peaberry, πάλι, είναι από την γνωστή για την απαράμιλλη ποιότητα των καφέδων της Κένυα, και ο καφές peaberry θεωρείται ένας σπάνιος καφές με φρουτώδη γεύση, που παραπέμπει σε μαρμελάδα. Ο ειδικός τρόπος καβουρδίσματος πάλι εδώ, αναπτύσσει περισσότερο τα όμορφα γευστικά χαρακτηριστικά, και δίνει έναν καφέ με κομψή οξύτητα, αρωματικό, με νότες φρούτων όπως μήλα, βατόμουρα και φραγκοστάφυλλα, σε καραμελωμένη εκδοχή.

Η σειρά Explorations θέλει να μας κάνει experts γευσιγνώστες στον καφέ… Από 8 Μαΐου, οι δυο πρώτοι καφέδες θα διατίθεται μόνο σε επιλεγμένα μέλη του Nespresso Club και από 22 Μαΐου σε όλους, αλλά η ποσότητα είναι περιορισμένη.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.