Follow us

Όταν η σοκολάτα συνάντησε τις υπερτροφές

Απολαυστικό σνακ, αλλά και συνδυασμός υπερτροφών. Η βιολογική σοκολάτα με 70% κακάο κάνει τέλεια παρέα με ιπποφαές ή αρώνια και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό…

Όταν η σοκολάτα συνάντησε τις υπερτροφές

New entry στον χώρο, η φίρμα The Bean & The Berry. Πλησιάσαμε το stand και δοκιμάσαμε αυτό τον γευστικό συνδυασμό μαύρης σοκολάτας και αποξηραμένων υπερτροφών, στο πλαίσιο του Hall of Taste (Golden Hall). Τον βρήκαμε πολύ πετυχημένο. Όχι μόνο σαν πηγή υπερτροφών, αλλά και γευστικά, ιδιαίτερα αν είστε fun της μαύρης σοκολάτας, που σε αυτή την περίπτωση έχει βαθιά, σοκολατένια γεύση χωρίς να είναι πικρή. Φτάνει να θυμηθούμε, ότι η ατόφια σοκολάτα είναι από μόνη της μια υπερτροφή, πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Όταν η σοκολάτα συνάντησε τις υπερτροφές

Σ' αυτές τις μικρές, κομψές πλάκες σοκολάτας, χρησιμοποιείται βιολογική χειροποίητη σοκολάτα με περιεκτικότητα 70% κακάο και αποξηραμένοι καρποί ιπποφαούς ή αρώνιας, επίσης βιολογικής καλλιέργειας. Και οι δυο αυτές υπερτροφές διαθέτουν μεγάλη διατροφική αξία, που τις έχει κάνει εξαιρετικά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Η γλύκα της σοκολάτας έρχεται σε ενδιαφέρουσα αντίθεση με τους αρωματικούςς, ελαφρά υπόξινους καρπούς και το αποτέλεσμα είναι πολύ ευχάριστο -πέρα από υγιεινό.

Η σειρά προϊόντων σοκολάτας σε συνδυασμό με υπερτροφές The Bean & the Berry, αποτελεί συνεργασία του Ζακ Σαλτιέλ με τον σοκολατοποιό και ζαχαροπλάστη Στέφανο Διαμαντόπουλο (γνωστό μας για τις προχωρημένες σοκολατένιες δημιουργίες του). Όπως μας είπε ο Ζακ Σαλτιέλ, ετοιμάζονται ήδη νέες γεύσεις στη σειρά, πάντα με προσήλωση στην εξαιρετική πρώτη ύλη.

The Bean & the Berry, Κουντουριώτου 166 Πειραιάς, τηλ. 6937234920

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.