Follow us

Juice bars: η υγιεινή πλευρά της πόλης

Το juice bar είναι η φετινή τάση. Φρέσκοι χυμοί σε κοκτέιλ υγείας, όσο απλά ή σύνθετα και πρωτότυπα φαντάζεστε, για ...

Juice bars: η υγιεινή πλευρά της πόλης

Σε πολλές πόλεις του κόσμου, για παράδειγμα στη Ν.Υόρκη, το Λονδίνο, τον Καναδά ή την Αβάνα, τα juice bars βρίσκονται σε κάθε γωνία. Σιγά σιγά εντοπίζουμε όλο και περισσότερα τέτοια υγιεινά spots και στην Αθήνα. Τυχαίο; Καθόλου… Ο κόσμος δείχνει να προσέχει πλέον περισσότερο τον εαυτό του και αναζητά ροφήματα και τροφές που προσφέρουν στον οργανισμό το δίδυμο "υγεία και ευεξία". Μετά τα βιολογικά προϊόντα, η νέα εποχή ανήκει στα juice bars.

Juice bars: η υγιεινή πλευρά της πόλης

Ο τόπος μας είναι μια τεράστια πηγή από βότανα, λαχανικά και φρούτα, που εύκολα βάζουν ιδέες. Άλλωστε, είναι πιο εύκολο να… πίνεις τα φρούτα και τα λαχανικά, αντί να τα τρως! Στα juice bars, οι συνταγές είναι τόσο πρωτότυπες, που ιντριγκάρουν: ντουετάρουν τα φρούτα με τις υπερτροφές και τα λαχανικά με τα βότανα, και το αποτέλσμα είναι εκρηκτικό, σε γεύση και ιδιότητες. Αλλα τα juice bars και σαν χώροι σε προδιαθέτουν όμορφα, καθώς είναι μελετημένα για να συνδυάζουν την χαλάρωση με την αναζωογόνηση και την απόλαυση με μια όαση δροσιάς μέσα στην πόλη.

Fresh Juice bar

Το χαρούμενο juice bar του κέντρου της Αθήνας, που άνοιξε μόλις πριν 2 μήνες, έχει σαν moto του το «Drink Smart, Live Well». Μπορείτε να επιλέξετε εσείς τον συνδυασμό που θέλετε ή να πείτε στην πολύ εξυπηρετική ομάδα τι χρειάζεστε. Νιώθετε ότι ο οργανισμός σας θα χρειαστεί ενίσχυση; Θα σας προτείνουν τον «Ενισχυτικό» χυμό που περιέχει πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και ακτινίδιο. Ετοιμάζεστε για εμφάνιση στην παραλία; Θα σας ετοιμάσουν έναν «λιποδιαλυτικό» με ανανά, γκρέιπ φρουτ, μήλο και λεμόνι.

Αν, πάλι, χρειάζεστε κάτι πιο θρεπτικό, μπορείτε να ζητήσετε ένα smoothie με γάλα ή γιαούρτι. Η νέα τάση, που συνεχώς κερδίζει έδαφος και όλο και περισσότεροι πελάτες τους ζητούν να δοκιμάσουν, είναι οι συνδυασμοί λαχανικών και φρούτων. Πρόκειται για συνδυασμούς που στόχο έχουν την ενδυνάμωση του οργανισμού και την αύξηση της ενέργειας. Δοκιμάσαμε τον «Fresh Power» με μήλο, καρότο, παντζάρι, πιπερόριζα και κανέλα, αλλά και τον «Δυναμωτικό» με σπανάκι, καρότο, μαϊντανό και μήλο και ήταν εξαιρετικοί...

Περικλέους 24-26 , Αθήνα

Χυμοποιείο

Άνοιξε τον Ιούλιο του 2014 και λόγω της θέσης του, στον πεζόδρομο της Πανδρόσου, στο Μοναστηράκι, έγινε γρήγορα hot point για τους ξένους επισκέπτες της πόλης. Σιγά σιγά κέρδισε το ενδιαφέρον των κατοίκων και θαμώνων του κέντρου, που φτάνουν ως εδώ για να απολαύσουν έναν από τους… υπερ-φυσικούς χυμούς που προσφέρει το χυμοποιείο και να χαλαρώσουν στο χώρο που παραπέμπει σε οικολογική γωνιά, με τα φρέσκα φρούτα παντού και τους ‘’πράσινους ‘’ τοίχους με τους αναρριχώμενους κισσούς. Ξεκινήστε την ημέρα σας με έναν δυναμωτικό χυμό με πορτοκάλι, ανανά και μπανάνα, που θα σας κρατήσει σε καλή διάθεση, σίγουρα μέχρι το μεσημέρι. Όταν οι δυνάμεις δείχνουν να πέφτουν, μας προτείνουν έναν ιδιαίτερο κοκτέιλ, με σπανάκι, σέλερι, αγγούρι, πράσινο μήλο και λεμόνι...

Πανδρόσου 64, Μοναστηράκι

Βαζάκι

Δυο παιδικές φίλες η Μαρκεντίνα και η Σταυρούλα δημιούργησαν πριν λίγους μήνες στο Χαλάνδρι, το Βαζάκι. Απλό, φωτεινό, με μυστικό κήπο, είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να αποτελεί μια καθημερινή στάση για ηρεμία, ευεξία και απόλαυση. Σε αυτό, δίνουν έξτρα πόντους οι δροσεροί φυσικοί χυμοί. Τα δυο κορίτσια έχουν ετοιμάσει με πολύ σκέψη, μελέτη και αγάπη έναν κατάλογο που περιέχει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 20 με 25 συνταγές φρέσκων χυμών, που όλες προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στον οργανισμό μας. Επισκέπτονται καθημερινά τη βιολογική λαϊκή αγορά και επιλέγουν ότι καλύτερο βρουν από ρέσκα φρούτα και λαχανικά. Στο Βαζάκι είναι όλα βιολογικά και μπαίνουν σε μια νέα γενιά αποχυμωτών, που δεν "καίει" τα θρεπτικά συστατικά. Στη συνέχεια, όλοι οι χυμοί σερβίρονται σε πανέμορφα γυάλινα βαζάκια, που ο πελάτης μπορεί να πάρει και σαν take away και να τα επιστρέψει ή να τα ξαναγεμίσει.

Για αρχή, σας προτείνουμε τη Διαύγεια, με λεμόνι, φράουλα και μήλο ή το γρήγορα σφηνάκι ευεξίας με ginger και μήλο. Το best seller τους είναι το γάλα αμυγδάλου, με αμύγδαλα από το Πήλιο, ακατέργαστο κακάο, φράουλα και μέλι. Όσοι το πίνουν το ξαναπέρνουν και είναι καλό, γιατί εκτός από την υπέροχη γεύση προσφέρει και πολλή ενέργεια. Αν σας λείπουν βιταμίνες θα σας προτείνουν την "τριπλή βιταμίνη C", που επίσης κάνει θραύση και περιέχει πορτοκάλι, λεμόνι, ανανά, μέλι και δροσουλίτες. Τέλος, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ανεβαίνουν στις προτιμήσεις οι χυμοί λαχανικών για αποτοξίνωση.

Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι

Juice Bee Apivita

Αυστηρά βιολογικό juice bar, στον πρώτο όροφο του νέου Apivita Experience Store στο κέντρο της Αθήνας. Το όνομα του παραπέμπει στη μακροχρόνια παράδοση της Αpivita στα μελισσοκομικά προϊόντα, αλλά και στη σημασία που έχει να είμαστε και να παραμένουμε “juicy”, δηλαδή «ζουμεροί», φρέσκοι, γεμάτοι ενέργεια κι αισιοδοξία.To Juice bar είναι ζωηρό, πολύχρωμο και προσφέρει χυμούς που παρασκευάζονται από νέας γενιάς αποχυμωτή, ο οποίος διατηρεί τη μεγαλύτερη δυνατή βιολογική αξία των φρούτων και των λαχανικών. Οι συνταγές εμπλουτίζονται με μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, προπόλη και βότανα από τις βιολογικές καλλιέργειες και τα μελίσσια της Apivita Ο κατάλογος, εκτός από το μενού με τις πρωτοποριακές ζουμερές μίξεις, περιέχει και πολλές πληροφορίες για τα βότανα και τις πολλαπλές ευεργετικές τους ιδιότητες. Περνάμε μια βόλτα το πρωί, για το μοναδικό φρέσκο αμυγδαλόγαλα ή την πεντανόστιμη παραλλαγή του με ωμό κακάο, αλλά για την περίπτωση που θέλουμε κάτι πιο σπιντάντο, ο πράσινος χυμός με σιταρόχορτο θα φτιάξει την ημέρα μας.

Σόλωνος 6, Αθήνα

Pure Juice bar

Ένα από τα πιο καινούρια φρουτομπάρ της πόλης, άνοιξε μόλις πριν από ένα μήνα στη Σίνα με ένα ενδιαφέρον, υγιεινό concept. Ο χώρος είναι minimal, με βιομηχανικές πινελιές -ή καλύτερα εργαστηριακές, αφού το παρασκευαστήριο είναι ανοιχτό και ο πελάτης μπορεί να παρακολουθήσει βήμα-βήμα την δημιουργία του χυμού. Στο Pure του Δημήτρη και του Θάνου, φτιάχνονται χυμοί με υπερτροφές, λαχανικά και φρούτα εποχής. Ο βασικός κατάλογος παίζει δυνατά με δέκα διαφορετικές μίξεις. Οι τέσσερις είναι αποτοξινωτικές και περιέχουν κυρίως λαχανικά, οι 3 είναι αντιοξειδωτικές με εσπεριδοειδή και οι υπόλοιπες δυο είναι δυναμωτικές, με φρούτα και superfoods. Όπως το αγαπημένο Breakfast glory, με φράουλες, λιναρόσπορο, βρώμη, κανέλα και σπόρους κίας ή ακόμα το Tropical paradise, που προκύπτει από την ένωση φρούτων του δάσους με μια σειρά υπερτροφών και πάει… σφαίρα στις προτιμήσεις. Μπορείτε, βέβαια, να κάνετε τα δικά σας ταιριάσματα και βοηθάει το γεγονός ότι μπροστά σας υπάρχουν όλα τα υλικά. Ρίξτε μια ματιά και στα υγιεινά σνάκ: είναι αδύνατο να αντισταθείς στις homemade μπάρες ενέργειας και τις γευστικές πουτίγκες. Το μαγαζί διαθέτει κι ένα μίνι biomarket για να ψωνίστε ή να χαζέψετε.

Σίνα 21, Κολωνάκι

Ημερομηνία α` δημοσίευσης: 02.06.2015

Updated: 17.05.2016

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.