Follow us

Ελληνικά μακαρόν για βραβείο!

Αν έχετε γερές βάσεις ζαχαροπλαστικής -κατά τη γνώμη σας-, υπάρχει περιθώριο μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό για το “Καλύτερο Ελληνικό Μακαρόν”, που διοργανώνει η γαλλική Πρεσβεία…

Ελληνικά μακαρόν για βραβείο!

Γαστρονομκή διπλωματία!

Η γαλλική ζαχαροπλαστική τιμάται και προβάλλεται με highlight το αντιπροσωπευτικό γλυκό της, το μακαρόν, με έναν διαγωνισμό που θα ξεσηκώσει πολλούς: το καλύτερο ελληνικό μακαρόν! Ένας διαγωνισμός σε δυο γύρους, με κριτές 14 επώνυμους σεφ, με τον τελικό στις 21 Μαρτίου, στη γαλλική Πρεσβεία, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Gout de France-Good France.

Ελληνικά μακαρόν για βραβείο!

Σε μια ζωντανή έκφραση “γαστρονομικής διπλωματίας”, είδαμε τον Γάλλο πρέσβη Christophe Chantepy να δοκιμάζει τις ικανότητές του στην παρασκευή μακαρόν, υπό τα βλέμματα των Στέλιου Παρλιάρου, Δημήτρη Χρονόπουλου και του σεφ της γαλλικής Πρεσβείας Jean-Marie Hoffman στη χαρούμενη και κυριολεκτικά γλυκιά εκδήλωση, που φιλοξένησε η Ντίνα Νικολάου στο ατελιέ της στο Yoleni’s. Παρόντες και άλλοι σεφ-ζαχαροπλάστες, μέλη των κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού: ο Ανδρέας Λαγός, ο Αριστοτέλης Μέγκουλας, ο Νίκος Νικολακόπουλος, η Πόπη Χρυσανθίδου. Είχε προηγηθεί η παρουσίαση του διαγωνισμού από τον Γάλλο πρέσβη με χιούμορ και σε αξιοθαύμαστα ελληνικά!

Ο διαγωνισμός

Προσοχή, αρχικά, στη συμμετοχή: η (δωρεάν) εγγραφή μπορεί να γίνει μόνο σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και μόνον οι 25 πρώτοι που θα εγγραφούν σε κάθε πόλη αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής. Η αίτηση αποστέλλεται στο macarongrec@gmail.com.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 2 γύρους, με τον πρώτο στις 24/2 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και στις 2/3 στην Ελληνογαλλική Σχολή “Ευγένιος Ντελακρουά” στην Αθήνα. Οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν 15 δείγματα μακαρόν, γλυκά ή αλμυρά, με τη γεύση της προτίμησής τους. Θα επιλεγούν 2 υποψήφιοι από κάθε πόλη για τον τελικό, που θα γίνει στις 19/3 στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Οι 4 φιναλίστ θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα μακαρόν διαφορετικό από εκείνο του πρώτου γύρου, που να περιέχει ένα ελληνικό άρωμα, μια ελληνική γεύση.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του τελικού είναι: Πρόεδρος, Jean- Marie Hoffman (σεφ της γαλλικής Πρεσβείας, επίτιμος πρόεδρος Φίλιππος Χρονόπουλος, μέλη: Γιώργος Αυγέρος, Jean-Louis Capsalas, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Πόπη Χρυσανθίδου, Δημήτρης Χρονόπουλος, Ανδρέας Λαγός, Αριστοτέλης Μέγκουλας, Ντίνα Νικολάου, Νικόλας Νικολακόπουλος, Δημητρης Παμπόρης, Στέλιος Παρλιάρος, Μαρία Τζίτζη.

Εκτός των άλλων βραβείων, το πρώτο μακαρόν θα γίνει το “επίσημο μακαρόν” της Πρεσβείας στα διάφορα κοκτέιλ που παραθέτει…

Περισσότερες λεπτομέρειες στο macarongrec@gmail.com. και https://www.facebook.com/lemeilleurmacarongrec/

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.