Follow us

To Soleto έγινε και Dolce!

Ξεναγηθήκαμε στο ολοκαίνουριο boutique ζαχαροπλαστείο με τα φινετσάτα γλυκά, που φέρουν την υπογραφή του γνωστού chef patissier Κωνσταντίνου Χολέβα.

To Soleto έγινε και Dolce!

Το opening ενός ζαχαροπλαστείου, με τη συνεργασία της δυνατής ομάδας του Soleto, του δημοφιλούς all day cafe - restaurant της Γλυφάδας και του βραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου pastry chef Κωνσταντίνου Χολέβα, σίγουρα δίνει υψηλές προσδοκίες. Λίγο μετά το άνοιγμά του, πριν τις γιορτές, μάλιστα, πήραμε μια πρώτη γεύση των γλυκών του, που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας, γι’ αυτό και τα συμπεριλάβαμε στις προτάσεις μας για τις γιορτές. Το επόμενο βήμα ήταν, βέβαια, να κάνω μια βόλτα ως τη Γλυφάδα, για να γνωρίσω καλύτερα το Dolce Soleto.

To Soleto έγινε και Dolce!

Από τη στιγμή που μπαίνεις στο κατάστημα και αντικρίζεις τις κομψές βιτρίνες με τα κομψά γλυκά καταλαβαίνεις ότι εδώ δεν πρόκειται για ένα ακόμη ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, αλλά για μια προσεγμένη boutique ιδιαίτερων γλυκών. Σε πρώτο πλάνο, τα βαζάκια με cheesecake, profiterole, tiramisu, mousse, αλλά και η pavlova, που όπως μάθαμε είναι γλυκά a la carte, δηλαδή στο ψυγείο υπάρχει μόνο το δείγμα και φτιάχνονται στη στιγμή, κάτω στο εργαστήριο, την ώρα της παραγγελίας.

Δίπλα τους, τα υπέροχα εκλέρ τους σε τρεις γεύσεις (σοκολάτα, φιστίκι, βατόμουρο) και άλλες πάστες όπως bueno, μους ελβετικής σοκολάτας με brownies, ένα πολύ ελαφρύ γλυκό, η μους γιαουρτιού με σαμπλέ δημητριακών, η τριλογία μους με τρεις διαφορετικές κουβερτούρες, η τάρτα λεμόνι και μερικές επιλογές χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη. Σύντομα, όπως με ενημέρωσαν, εκτός από την σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη θα υπάρχουν και άλλες προτάσεις με στέβια.

Τι άλλο βρίσκουμε εδώ; Τούρτες με διακοσμημένη ζαχαρόπαστα κατόπιν παραγγελίας, αρκετές επιλογές σε μίνι γλυκά σε σφηνάκια, ταρτάκια, κομμάτια “μωσαϊκό”, αλλά και εκτός ψυγείου, λίγες προτάσεις σε cupcakes, τάρτες, brownies και μπισκότα. Ακόμα, ωραίες συσκευασίες δώρου, που μπορεί να περιέχουν και μερικά εκλεκτά κρασιά, από την προσεγμένη λίστα τους σε εγχώριες και εισαγόμενες ετικέτες.

Στο ψυγείο και τούρτες, που ξεχωρίζουν, όπως η exotic με mango, passion fuit και καρύδα, αλλά και τούρτες παγωτό, semifreddo, αλλά και ατομικά βαζάκια με παγωτό.

Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον pastry chef Κωνσταντίνο Χολέβα. Στη συζήτησή μας, μου τόνισε ότι θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που συμμετέχει σε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα, αφού είναι πίσω όχι μόνο από το τις συνταγές και την εκτέλεση των γλυκισμάτων γαλλικής patisserie, αλλά και όλου του concept: από τη φιλοσοφία των γλυκών μέχρι τον εξαρχής σχεδιασμό του εργαστηρίου.

Ο Κωνσταντίνος Χολέβας

Έχοντας σπουδάσει και εργαστεί στο Παρίσι και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, ήθελε να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο στην Αθήνα, με ένα εργαστήριο-χειρουργείο, όπως το αποκάλεσε, στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών: όλα φτιάχνονται εκεί από την αρχή, χωρίς την παραμικρή χρήση έτοιμου μείγματος και μέσα στην ίδια ημέρα. Φιλοσοφία τους είναι να κάνουν γλυκά που ξεχωρίζουν, με την καλύτερη πρώτη ύλη (χρησιμοποιούν για παράδειγμα κουβερτούρες Valrhona και Barry Callebaut), υψηλή τεχνική και ιδιαίτερη minimal αισθητική. Φυσικά ”της ημέρας”, με εποχικά πάντα υλικά και κατευθείαν από το εργαστήριο.

Την εντυπωσιακή καθαριότητα του εργαστηρίου και τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τα διαπίστωσα κι εγώ από κοντά, αφού μετά τις περιγραφές του Κωνσταντίνου ζήτησα να δω τον χώρο.

Στην επόμενη βόλτα μου στη Γλυφάδα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνω και μια γλυκιά στάση εδώ, για να δοκιμάσω ακόμη περισσότερα.

Dolce Soleto, Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, τηλ. 210 8981322.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.