Follow us

Στο “Emmanuel” για γαλλική ζαχαροπλαστική

Δοκιμάσαμε φινετσάτα γλυκά με καλή πρώτη ύλη από ένα boutique ζαχαροπλαστείο στο Μαρούσι...

Στο “Emmanuel” για γαλλική ζαχαροπλαστική

Σε μια βόλτα μου στο Μαρούσι γνώρισα από κοντά το “Emmanuel” και τον Μάνο Παπαχρήστο, δημιουργό και chef patissier του. Είχα ακούσει πολλά γι αυτό το μικρό ζαχαροπλαστείο.
Η πρώτη εντύπωση, μόλις μπαίνει κανείς, είναι ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο κατάστημα, με κομψές βιτρίνες και γλυκά που έχουν φροντισμένη, ελκυστική εμφάνιση. Ο χώρος και οι βιτρίνες του είναι σχετικά περιορισμένα, οπότε εδώ δεν βρίσκουμε πολλές διαφορετικές επιλογές, ωστόσο καθημερινά φτιάχνει μια σειρά από γλυκά, που εναλλάσσονται μέρα με τη μέρα.

Στο “Emmanuel” για γαλλική ζαχαροπλαστική

Ο Μάνος έχει σπουδάσει ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα και άνοιξε το "Emmanuel" πριν περίπου τρία χρόνια, με βάση τη γαλλική ζαχαροπλαστική, που έμαθε από τη συνεργασία του με Γάλλο ζαχαροπλάστη και από σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει στη Γαλλία. Η φιλοσοφία του είναι να φτιάχνει γλυκά με σεβασμό στον πελάτη. Γι’ αυτό δεν χρησιμοποιεί φυτικές κρέμες, ούτε απομίμηση κακάο, προσέχει να έχει πάντοτε καλή κουβερτούρα, καλό, ακριβό βούτυρο. Δεν είναι της λογικής των γλυκών με υποκατάστατα ζάχαρης ή άλλων υλικών. Ό,τι φτιάχνει, είναι με την αυθεντική, γαλλική συνταγή και το φτιάχνει από την αρχή. Τα μόνα έτοιμα προϊόντα που βρίσκουμε στο μαγαζί είναι οι σοκολάτες Valrhona και αυτή την εποχή τα πολύ καλά ιταλικά panettone περιορισμένης παραγωγής της Rustichella d’ Abruzzio.

Με μια πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς πως εδώ πρωταγωνιστούν τα κλασικά γαλλικά γλυκά: εκλεράκια, μακαρόν, σουδάκια, ταρτάκια, μοελέ, φινανσιέ, παλμιέ, τρουφάκια, μαρόν γκλασέ, μίνι λεμονοπιτάκια είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σε μίνι γλυκάκια, που πωλούνται με το κιλό. Δίπλα, η βιτρίνα με τα ατομικά γλυκά: προφιτερόλ, τιραμισού, brownie με αλμυρή καραμέλα, lemon pie, μους σοκολάτας γάλακτος με φράουλα, αλλά και κέικ πορτοκάλι, κέικ πορτοκάλι – σοκολάτα, carrot cake.

Στο ψυγείο με τις τούρτες υπάρχει τάρτα σοκολάτας, τούρτα με λευκή κουβερτούρα και αχλάδι Γουίλιαμς, σου με φράουλες και άλλα γλυκά, που εκτός από την ατομική τους εκδοχή, γίνονται και τούρτες.
Πάνω σ’ ένα τραπέζι αρκετά βαζάκια με σαμπλέ και cookies σε διάφορες εκδοχές, με σοκολάτα μαύρη και γάλακτος, με βρώμη, cranberries και μαύρη σοκολάτα, με λευκή και μαύρη σοκολάτα, με μαύρη σοκολάτα και φιστικοβούτυρο.

Στο τραπέζι της γευσιγνωσίας μας δοκιμάσαμε:
Brownie με καραμέλα: που μας άρεσε για την καλή αίσθηση τόσο της σοκολατένιας βάσης, όσο και των ξηρών καρπών. Γευστική η αλμυρή καραμέλα του και σε ισορροπία με το υπόλοιπο γλυκό, που έχει ελεγχόμενη γλυκύτητα.
Bavaroise σοκολάτας με βανίλια Μαδαγασκάρης και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος με ξηρούς καρπούς: ελαφριά κρέμα, καλή αίσθηση σοκολάτα γάλακτος και επίσης μετρημένη γλυκύτητα.
Προφιτερόλ, με γευστική και εξίσου ελαφριά σοκολατένια κρέμα και νόστιμο σου.
Σου με φράουλες: αφράτο σου και ανάλαφρη κρέμα πατισερί, σε έναν συνδυασμό που γίνεται ακόμη πιο δροσερός και ευχάριστος από την παρουσία της φράουλας.
Cookies: είναι αρκετά παχιά και μαλακά στην υφή και θα αρέσουν σε όσους τα προτιμούν σε αυτή, την πληθωρική εκδοχή τους.

Emmanuel, Περικλέους 11, Μαρούσι, τηλ. 213 0335533.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.