Και εγένετο… ρόζ σοκολάτα

Μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα, υπάρχει τώρα και η ροζ!

Εύη Σκλατινιώτη 12/09/2017

Η γνωστή σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut μόλις λάνσαρε μια νέα σοκολάτα με ροζ χρώμα, από τους κόκκινους κόκκους κακάο Ruby cocoa…

Οι λάτρεις της σοκολάτας έχουν έναν ακόμη λόγο να χαρούν: κυκλοφόρησε ένα νέο είδος σοκολάτας, η ροζ! Ναι, μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή, η κορυφαία σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut λάνσαρε πρόσφατα το τέταρτο είδος σοκολάτας, τη ροζ. Ογδόντα χρόνια μετά τη δημιουργία της λευκής “σοκολάτας” έχουμε τη Ruby κουβερτούρα, από τον ομώνυμο καρπό κακάο. Μέσα από μια μοναδική επεξεργασία, η Barry Callebaut διατηρεί τη γεύση και το χρώμα που υπάρχουν εκ φύσεως στον κόκκο κακάο Ruby. Η γευστική αίσθηση που δίνει είναι του φρουτώδους των berries, ενώ η υφή είναι βελούδινη. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι για τη δημιουργία της δεν προστίθενται φρούτα (berries), ούτε φυσικά ή τεχνητά αρώματα και χρώματα.  

Ο καρπός ruby είναι μοναδικός επειδή η φρεσκάδα των μούρων και το χρώμα του είναι φυσικά. Αυτοί οι κόκκοι κακάο προέρχονται από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Η διαδικασία για να καταλήξει η Barry Callebaut στη συγκεκριμένη συνταγή πήρε πολλά χρόνια ερευνών.

Ο τέταρτος, λοιπόν, τύπος σοκολάτας προσφέρει μια τελείως καινούργια γευστική εμπειρία, που δεν είναι ούτε πικρή, ούτε γαλακτώδης, ούτε γλυκιά, αλλά κάτι μεταξύ του φρουτώδους των berries και της ευχάριστης, απαλής υφής.


Η νέα σοκολάτα παρουσιάστηκε σε ένα αποκλειστικό event στη Σανγκάη της Κίνας, στις 5 του Σεπτέμβρη και τώρα οι δημιουργοί της δουλεύουν ακατάπαυστα ώστε να είναι διαθέσιμη σε σοκολατοποιούς και καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, ως το τέταρτο είδος κουβερτούρας.  
Εμείς, ανυπομονούμε να τη δοκιμάσουμε…

Φωτογραφίες: Barry Callebaut, περισσότερα στο https://www.barry-callebaut.com

Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος