Follow us

Στη Σαρωνίδα για… παγωτό και λουκουμάδες

Ένα ζαχαροπλαστείο -gelateria που αξίζει κανείς να επισκεφθεί αν βρεθεί αυτή την εποχή για μπάνιο ή φαγητό στη Σαρωνίδα και τα πέριξ…

Στη Σαρωνίδα για… παγωτό και λουκουμάδες

Ο «Αμάραντος» στην κεντρική λεωφόρο της Σαρωνίδας είναι για όσους γνωρίζουν την περιοχή συνώνυμο με το καλό γλυκό και παγωτό από το 1995. Έχοντας περάσει πολλά καλοκαίρια στο παραθεριστικό αυτό προορισμό έχω πολλές «γλυκές αναμνήσεις» (όπως είναι και το μότο τους), άλλοτε για να πάρουμε παγωτό για το σπίτι κι άλλοτε για να καθίσουμε στην μικρή, χαριτωμένη αυλή του για λουκουμάδες και άλλα πολίτικα γλυκά, όπως καζάν ντιπί και εκμέκ. Πλέον, με την τρίτη γενιά επικεφαλής (τα αδέρφια Ελένη, Τζένη και Μπάμπης) έχει εξελιχθεί σε σύγχρονο ζαχαροπλαστείο – gelateria, που το καλοκαίρι δίνει έμφαση στο καλό, χειροποίητο παγωτό, σε κλασικούς, αλλά και πιο πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς.

Στη Σαρωνίδα για… παγωτό και λουκουμάδες

Όπως μας είπε η Ελένη Βόγδη, όλα ξεκίνησαν το 1981 με τον παππού Μπάμπη Βόγδη, που άνοιξε τον πρώτο «Αμάραντο» στη Γλυφάδα, δίνοντας στο ζαχαροπλαστείο το όνομα του ηπειρώτικου χωριού καταγωγής του. Δημοφιλές τότε το παγωτό παρφέ και παραδοσιακά γλυκά της εποχής όπως τα εκλεράκια, τα νεγράκια και οι πάστες αμυγδάλου. Το 1995 ο «Αμάραντος» μεταφέρεται στη Σαρωνίδα και με το πέρασμα των χρόνων τα γλυκά του εκσυγχρονίζονται.

Σήμερα, με τον εγγονό Μπάμπη επικεφαλής στο εργαστήριο, εκτός από κλασικά γλυκά όπως σοκολατίνα, τιραμισού, προφιτερόλ, αλλά και σιροπιαστά όπως γαλακτομπούρεκο –καταΐφι, μπακλαβά, σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα, ή πατσαβουρόπιτα (με σπασμένα φύλλα), βρίσκουμε και πιο μοντέρνες εκδοχές όπως το δημοφιλές προφιτερόλ με σοκολάτα bueno, cheesecake με φρέσκο σύκο, πάβλοβα, πάστα ferrero, τούρτα red velvet.

Tώρα το καλοκαίρι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο παγωτό, δημιουργώντας 35 διαφορετικές γεύσεις, από κλασικές έως πιο προχωρημένες,. Για να πάρουμε μια ιδέα, φτιάχνουν παγωτό καρύδα με ρούμι και κομμάτια ανανά, με λευκή κουβερτούρα, κομμάτια πορτοκαλόπιτας και γλυκό πορτοκάλι, με σοκολάτα gianduja και κόκκινα φρούτα του δάσους, αλλά και με βιολογική σοκολάτα, ή με στέβια, ακόμα και με πραγματικό κουκουνάρι. Όλα τα παγωτά και γλυκά γίνονται με ποιοτικές πρώτες ύλες, φρέσκο γάλα και αληθινά φρούτα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πολύ καλό φιστίκι που δοκίμασα χρησιμοποιείται αληθινός ξηρός καρπός, ενώ μεταξύ άλλων χρησιμοποιούν την κορυφαία κουβερτούρα της Valrhona και της επίσης γαλλικής Cacao Barry.

Στα τραπεζάκια της αυλής του σερβίρουν λουκουμάδες, βάφλες και γλυκές κρέπες, όλα παραγωγής τους, ενώ στις λίγες αλμυρές επιλογές, όπως το club sandwich ή το τοστ, χρησιμοποιούν το δικό τους ψωμί. Εδώ βρίσκουμε και εκλέρ με παγωτό, αλλά και χειροποίητα ξυλάκια παγωτού και παγωτίνια, σε διάφορες γεύσεις. Οι λάτρεις της πραλίνας αξίζει να δοκιμάσουν τη δική τους, που φτιάχνουν με 60% φουντούκι και ελάχιστη ζάχαρη, τη δοκίμασα και βγάζει έντονα το άρωμα και τη γεύση του πραγματικού ξηρού καρπού, μαζί με την αίσθηση του καλού κακάο και μπορεί κανείς να τη ζητήσει για να δώσει γεύση σε μια βάφλα ή κρέπα, αν επιλέξει να καθίσει εκεί. Μπορεί όμως να την πάρει και σε βαζάκι για το σπίτι.

Το χειμώνα, φτιάχνουν και μια μεγάλη γκάμα σε χειροποίητες σοκολάτες και σοκολατάκια, ακόμη και σε ευφάνταστα σχέδια, όπως γοβάκια, ή αθλητικά παπούτσια –ωραία ιδέα για δώρο- ενώ αναλαμβάνουν και τούρτες γάμων, γενεθλίων, κλπ. με αρκετά σχέδια και σε ζαχαρόπαστα. Τελευταία τους προσθήκη τα γλυκά χωρίς ζάχαρη. Ανοιχτά (τώρα το καλοκαίρι από τις 8 το πρωί ως 2-3 μετά τα μεσάνυχτα).

Αμάραντος, Λ. Σαρωνίδος 25, τηλ. 22910 55484.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.