Follow us

Η Movenpick φιλοσοφία στο παγωτό

Τα γνωρίζουμε αρκετά χρόνια τώρα, αν και δεν τα συναντάμε εύκολα. Ή τουλάχιστον, δεν τα βλέπουμε στη βιτρίνα...

Η Movenpick φιλοσοφία στο παγωτό

Η μαγευτική φραουλένια Fraisier, το εμβληματικό γλυκό της Σπονδής, καταφθάνει θωρακισμένο, σαν πύργος που περιμένει τον πορθητή. Σκληρό περίβλημα μαρέγκας, μπισκοτένιο καπελάκι με λίγο κατακόκκινο σορμπέ στο κέντρο, ίσα για να σε προκαλέσει περισσότερο να το παραβιάσεις. Το κουταλάκι, απότομα και αποφασιστικά σπάει τις ασπίδες, αφήνοντας να ξεχυθεί μια απολαυστική σύνθεση κρέμας, σορμπέ raspberry & strawberry, κομματιών φρούτου μαζί με σάλτσα φράουλας, με νύξεις lemongrass. Μαγεία. Απόλυτο δέσιμο με το βελούδινο παγωτό Movenpick με βαθιά φραουλένια γεύση, που το συνόδευε στο πλάι. Στη Σπονδή φτιάχνουν, βέβαια, τα δικά τους παγωτά και σορμπέ. Εκείνο το βράδυ, όμως, τα διάσημα ελβετικά παγωτά απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν επάξια στο ύψος της υψηλής patisserie...

Η Movenpick φιλοσοφία στο παγωτό

Τα γνωρίζουμε αρκετά χρόνια τώρα, αν και δεν τα συναντάμε εύκολα. Ή τουλάχιστον, δεν τα βλέπουμε στη βιτρίνα. Γιατί μας τα προσφέρουν και κάποια καλά εστιατόρια, χωρίς να το διαλαλούν. Μια αλλαγή στην πολιτική της φίρμας, με στόχο ευρύτερη παρουσία στην αγορά, μας έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε την ανυπέρβλητη υφή και τις τόσο κοντά στα φυσικά τους υλικά, γεύσεις.

Ένα παράδειγμα, αυτό το θεϊκό σορμπέ raspberry & strawberry: τα raspberries τα μαζεύουν με το χέρι ένα-ένα, νωρίς το πρωί, που έχουν το περισσότερο άρωμα και τα παντρεύουν με ζουμερές και γλυκές φράουλες, που μετριάζουν την οξύτητά τους. Η διαδικασία πολτοποίησης είναι μελετημένη ώστε να διατηρεί τα αρώματα των φρούτων, ενώ συγχρόνως δίνει μια βελούδινη υφή στο σορμπέ.

Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις γεύσεις παγωτών και σορμπέ της ελβετικής φίρμας. Η πιο εκλεκτή βανίλια Μαδαγασκάρης, κόκκοι καφέ από το Maracaibo της Βενεζουέλας, επιλεγμένο αγελαδινό γάλα από ελβετικές φάρμες, όλα έχουν ένα στόχο που ακολουθείται ευλαβικά: το αποτέλεσμα να βρίσκεται όσο γίνεται πιο κοντά στη γεύση και το άρωμα του αρχικού φυσικού υλικού. Το δεύτερο χαρακτηριστικό που έχει κάνει διάσημα αυτά τα παγωτά είναι η υφή τους, που αγγίζει την τελειότητα. Απολαυστικά κρεμώδης στα παγωτά, απίστευτα απαλή και βελούδινη στα σορμπέ.

Ίσως δεν το γνωρίζετε, αλλά η φίρμα Movenpick ξεκίνησε το 1948 με το πρώτο της εστιατόριο στη Ζυρίχη για να τα πολλαπλασιάσει γρήγορα και να συνεχίσει με ξενοδοχεία, σαν Movenpick Hotels & Resorts. Τα πρώτα παγωτά, τη δεκαετία του 1960, προορίζονταν αποκλειστικά για τα εστιατόρια της εταιρείας.

Στη χώρα μας έρχονται οι περισσότερες γεύσεις -και σίγουρα οι πιο δημοφιλείς, όπως η Vanilla Dream, espresso, Swiss Chocolate, Creme Brulée, Caramelita και το φοβερό mango…

Συσκευασμένα για το σπίτι θα τα βρούμε στα σ/μ Θανοπουλος και ορισμένα ΑΒ, στο Nora's Deli, στην κάβα Χάλαρη.
Τα διαθέτουν και αρκετά εστιατόρια, όπως τα Apollon Divani Palace, Μεγάλη Βρετάνια, Athens Plaza, Margi, Ekali club, Old Classic café, Βριλήσσια, Mandaloun, Χαλάνδρι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.