Follow us

13 εύκολα γλυκά για τη μαμά

Γιορτή της μητέρας: δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τις μαμάδες από το γλυκό που της ετοίμασαν τα παιδιά! Όσο εύκολο και απλό και να είναι. Που θα είναι, βέβαια…

13 εύκολα γλυκά για τη μαμά

Με μια μικρή βοήθεια στα ψώνια από κάποιον μεγαλύτερο, η ετοιμασία θα είναι χαρά και παιχνίδι! Συγχρόνως, τα παιδιά απολαμβάνουν τη χαρά της δημιουργίας και εξοικειώνονται με τη χρήση των υλικών, με τη σημασία της τάξης, της ακρίβειας και του ζυγίσματος, μαθαίνουν τη σημασία της κάθε διαδικασίας και είναι -στο τέλος τέλος- ένα καλό μάθημα υπευθυνότητας.

13 εύκολα γλυκά για τη μαμά

Διαλέξαμε εύκολα γλυκά, όπως τα τσίζκεικ ή οι τούρτες, που δεν χρειάζονται ψήσιμο, τα κράμπλ που είναι παιχνιδάκια, μερικά εύκολα κέικ και το κλασικό μωσαϊκό σε δυο εκδοχές. Βάλαμε στο πρόγραμμα αρκετά φρούτα, κυρίως φράουλες που είναι της εποχής.

Οι συμβουλές: αραδιάζουμε στον πάγκο της κουζίνας τα υλικά μας. Για τον φούρνο (βαθμοί-προθέρμανση) συμβουλευόμαστε έναν μεγάλο. Αν πρόκειται για τούρτα, χρησιμοποιούμε έτοιμο παντεσπάνι. Τα υλικά ζυγίζονται ένα- ένα (αν χρειάζεται) και τακτοποιούνται στη σειρά, έτοιμα για τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθούν. Η χρήση ενός απλού μίξερ χειρός μαθαίνεται εύκολα και διευκολύνει, αλλά εξίσου χρήσιμη είναι και η διαδικασία του "χτυπήματος" των υλικών με αβγοδάρτη (φουέ) ή και πηρούνι.
Η παρουσιαση, το στόλισμα, οι γραμμένες ευχές, η συνοδεία με λουλούδια είναι ακόμα μια ωραία ευκαιρία να εκφρατούν τα παιδιά.

Οι συνταγές

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.