Follow us

11 ζαχαροπλαστεία προτείνουν τα καλύτερα γιορτινά γλυκά τους

Οι προτάσεις επιλεγμένων ζαχαροπλαστείων της πόλης για να μην ψάχνετε στα τυφλά τα γλυκά που θα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας αυτές τις γιορτές…

11 ζαχαροπλαστεία προτείνουν τα καλύτερα γιορτινά γλυκά τους

Λίγες μόλις μέρες πριν τα Χριστούγεννα και θέλουμε να γεμίσουμε το σπίτι με όμορφες μυρωδιές που θα μας βάλουν ακόμη περισσότερο στο γιορτινό κλίμα. Κι αν δεν τα πολυκαταφέρνουμε με τη ζαχαροπλαστική ή δεν έχουμε χρόνο για να φτιάξουμε τα δικά μας γιορτινά γλυκά, τα ζαχαροπλαστεία αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Κάθε χρόνο βομβαρδιζόμαστε από παντού με γλυκές προτάσεις. Είπαμε, λοιπόν, να σας κάνουμε την αναζήτηση λίγο πιο εύκολη. Επιλέξαμε 11 ζαχαροπλαστεία που καλύπτουν όλα τα γούστα, από τα πιο κλασικά και παραδοσιακά μέχρι τα πιο μοντέρνα, και ζητήσαμε να μας μιλήσουν για τα πιο δημοφιλή γλυκά των ημερών, αλλά και να μας διαλέξουν ένα από τη γκάμα τους που θα πρότειναν στους πελάτες τους.
Πέρα από τα μη εξαιρετέα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, βασιλόπιτες, βρίσκουμε και πιο ευφάνταστα γλυκά, που μπορούν να εντυπωσιάσουν στα γιορτινά μας τραπέζια. Η τελική επιλογή, δική σας…

Αλέα

11 ζαχαροπλαστεία προτείνουν τα καλύτερα γιορτινά γλυκά τους
Καρέ σπέσιαλ

Η double mousse έκπληξη είναι από τις δημοφιλέστερες τούρτες του βραβευμένου ζαχαροπλαστείου του Ψυχικού όλο τον χρόνο, ωστόσο αυτές τις ημέρες παίρνει εορταστική μορφή, όπως, για παράδειγμα, σχήμα έλατου. Πρόκειται για μια τούρτα που έχει σαν βάση μπισκότο σοκολάτας, επάνω μους σοκολάτας και μους grand marnier και στην κορυφή σου με σοκολατένια φύλλα. Μάλιστα, το γλυκό αυτό έχει βραβείο γεύσης και ποιότητας από τον οργανισμό ICQ των Βρυξελλών. Ακόμη, φτιάχνουν διάφορους κορμούς, όπως τον carré noir, τον κορμό με μουσλίν πορτοκάλι και αμύγδαλο croquant, αλλά και τον κορμό κάστανο. Δεν λείπει η παραδοσιακή mont blanc, αλλά και πιο πρωτότυπες ιδέες όπως ο κορμός παγωτό σοκολάτα butterscoch σε χριστουγεννιάτικο σχήμα, αλλά και το cheesecake αγριοκέρασο, που παίρνει μορφή αστεριού. Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες σε μικρό μέγεθος γίνονται με τον ίδιο τρόπο εδώ και 30 χρόνια, ενώ οι βασιλόπιτες έχουν δύο εκδοχές, την πολίτικη και το κέικ πορτοκαλιού.
Η δική τους πρόταση για εορταστικό γλυκό είναι το καρέ σπέσιαλ, με λευκό παντεσπάνι, κρέμα πατισερί και μους σοκολάτα με επικάλυψη realize.

Αφοί Ασημακόπουλοι

Κουραμπιέδες

Στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο του κέντρου έχουν 100 χρόνια πείρα στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα. Για τους κουραμπιέδες και τις βασιλόπιτες χρησιμοποιούν το δικό τους βούτυρο, ενώ τα μελομακάρονα έχουν δύο τύπους: τα κλασικά και τα ισλί (με καρύδι στο εσωτερικό τους). Γιορτινό γλυκό θεωρούν και το γαλακτομπούρεκό τους, ενώ φημισμένη είναι η μους σοκολάτα τους, που αυτή την περίοδο τη βρίσκουμε σε κορμούς, αλλά και σε σχήμα δέντρου.
Κορμός από μους σοκολάτας είναι το γλυκό που θα διάλεγε να προτείνει ο Δημήτρης Ασημακόπουλος, επειδή αρέσει προσωπικά στον ίδιο, αλλά και στους πελάτες του.

Choc ‘o rock

Κορμός με dacquoise φουντουκιού

Στο μοντέρνο ζαχαροπλαστείο της Ειρήνης Οροκλού, που βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, φτιάχνουν κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο σε τρεις εκδοχές: κλασική, με ρούμι – φουντούκι – σοκολάτα και με μπαχαρικά – γλυκό κρασί – κουρκουμά. Τα μελομακάρονά τους είναι ή σμυρναίικα ή με βούτυρο γάλακτος και ελαιόλαδο. Ακόμη, δημιουργούν τριων ειδών πανετόνε (cranberries – μέλι- λευκή σοκολάτα, σοκολάτα – πορτοκάλι και σταφίδες- πορτοκάλι) και spicy τούρτες με μπαχαρικά και σοκολάτα. Κάνουν και κορμούς με σοκολάτα – κάστανο και dacquoise φουντουκιού αλλά και charlotte με χειροποίητα σαβουαγιάρ.
H πρότασή τους για τις γιορτές είναι ο λαχταριστός κορμός με dacquoise φουντουκιού.

Criollo patisserie

Μελομακάρονα στο "μέλωμα"

Στο ζαχαροπλαστείο – boutique της Κηφισιάς θα βρούμε mont blanc, τάρτες κάστανο, σοκολατάκια σε γιορτινά σχέδια και, βέβαια, μελομακάρονα και κουραμπιέδες με αιγοπρόβειο βούτυρο και ελληνικό αμύγδαλο Βόλου.
Ο Διονύσης Αλέρτας, γι’ αυτές τις γιορτινές ημέρες προτείνει τον κορμό του "σαμπαγιόν με σοκολάτα Criollo", με ganache αλμυρής σοκολάτας γάλακτος στο εσωτερικό και καραμελωμένα φουντούκια, γιατί είναι κάτι που αρέσει σε όλους.

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Κουραμπιέδες

Στη γνωστή φίρμα βρίσκουμε τα παραδοσιακά γλυκά των ημερών, δηλαδή ισλί, δίπλες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και… μπισκοτόσπιτα. Τα μελομακάρονά τους είναι χειροποίητα με καρύδι και θυμαρίσιο μέλι, ενώ οι κουραμπιέδες είναι αυτό που μας προτείνουν να δοκιμάσουμε οπωσδήποτε, γιατί γίνονται με τη συνταγή που έφερε ο ιδρυτής των ζαχαροπλαστείων Γρηγόριος Κωνσταντινίδης από τη Μικρά Ασία. Το αιγοπρόβειο βούτυρο, το ολόκληρο αμύγδαλο Θεσσαλίας μαζί με τα μυστικά της μικρασιάτικης τέχνης, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Ζαχαροπλαστεία Φύσις

Κορμός λευκής σοκολάτας με ταχίνι και πραλίνα

Τόσο τα μελομακάρονα όσο και οι κουραμπιέδες του Φύσις είναι χειροποίητα και τραγανά. Στα μεν μελομακάρονα χρησιμοποιείται βιολογικό αλεύρι, ελληνικό μέλι και ελληνικά καρύδια, στους δε κουραμπιέδες βιολογικό αλεύρι, αγνό αιγοπρόβειο βούτυρο και καβουρδισμένο ελληνικό αμύγδαλο. Εκτός από τα κλασικά, υπάρχουν και μελομακάρονα και βασιλόπιτες με χυμό αγαύης (χωρίς ζάχαρη) ή με αλεύρι χωρίς γλουτένη, καθώς και κουραμπιέδες με αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Οι γιορτινοί κορμοί τους έχουν τέσσερις γεύσεις: προφιτερόλ, κάστανο, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη και μους λευκής σοκολάτας με ταχίνι και πραλίνα (και σε τούρτα).
Ο κορμός μους λευκής σοκολάτας με ταχίνι και πραλίνα είναι η πρότασή τους, γιατί είναι κάτι ιδιαίτερο, με υλικά που αγαπάει ο κόσμος.

Κυβέλη

Χριστουγεννιάτικο κέικ

Στα ζαχαροπλαστεία της Κυβέλης, το πιο δημοφιλές γλυκό και η πρότασή τους είναι το cheesecake oreo, που τώρα τα Χριστούγεννα το στολίζουν με έναν Άη Βασίλη από ζαχαρόπαστα. Με ζαχαρόπαστα φτιάχνουν και χριστουγεννιάτικο κέικ. Τα μικρά μελομακάρονά τους είναι πιο πολύ μπισκοτένια, αφού δεν είναι πολύ μελωμένα και οι κουραμπιέδες τους είναι σε μορφή μπουκίτσας. Ξεχωριστός ο κορμός τους με κρεμέ σοκολάτας και στο κέντρο λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με φυσική μέντα, αλλά και ο κορμός με βατόμουρο, σαντιγί και σοκολατένιο παντεσπάνι. Επίσης, κάνουν κλασικό mont blanc.

Le Votre Piree

Γιορτινά σοκολατάκια

Στο μαγαζί που φημίζεται για τη μεγάλη γκάμα σε πρωτότυπα σοκολατάκια, ο Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει σοκολατένια σπίτια, χιονάνθρωπους αλλά και τούρτες και κορμούς με εορταστικά σχέδια. Αναπάντεχες και οι γεύσεις των κορμών τους, όπως με καρύδα και μάνγκο η με βατόμουρο και σύκο. Δημιουργούν και χριστουγεννιάτικα μπισκότα και τα κλασικά μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες. Η σοκολάτα που χρησιμοποιούν είναι δικής τους παρασκευής και μ’ αυτή, τώρα τις γιορτές φτιάχνουν μεταξύ άλλων και σοκολατάκια με κάστανο, ρόδι, σαμπάνια ή μανταρινάδα.
Η πρότασή τους για φέτος είναι μια θεαματική τριόροφη τούρτα, με γιορτινά σχέδια.

Μέλισσα

Κορμός βιολέτα

Στο ζαχαροπλαστείο του Περιστερίου που είναι γνωστό για τη γαλλική patisserie του, φτιάχνουν παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες με βιολογικό αλεύρι, βιολογική, ακατέργαση ζάχαρη και θυμαρίσιο μέλι. Ωραία ιδέα για δώρο είναι τα σοκολατένια δεντράκια με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα που συσκευάζουν σε κουτί, αλλά και οι κορμοί τους. Μερικές εκδοχές χριστουγεννιάτικων κορμών είναι σοκολάτα – κάστανο, extra bitter σοκολάτα με τζίντζερ, βιολέτα – μους bitter σοκολάτα με κόκκινα φρούτα. Ακόμη, φτιάχνουν τάρτες mont blanc, τσουρέκι γεμιστό με κρέμα αμυγδάλου, καρύδια και μέλι.

Οικογένεια Βάρσου 1945

Βασιλόπιτες

Στα καταστήματα της οικογένειας Απόστολου Βάρσου σε Χαλάνδρι, Βριλήσια, Παλλήνη, Αρτέμιδα βρίσκουμε μοσχομυριστά μελομακάρονα με θυμαρίσιο μέλι και παραδοσιακή συνταγή με κανέλα και γαρίφαλο, και κουραμπιέδες με πρόβειο και κατσικίσιο βούτυρο με έντονο άρωμα, πλούσια γεύση και ολόκληρο αμύγδαλο, σε κανονικό μέγεθος ή μπουκίτσες. Οι κουραμπιέδες βγαίνουν και με επικάλυψη σοκολάτας. Φτιάχνουν, ακόμη, δίπλες με θυμαρίσιο μέλι και βασιλόπιτες σαν πολίτικο τσουρέκι ή σαν κέικ πορτοκαλιού ή με καρύδια, πανετόνε με την αυθεντική ιταλική συνταγή και τα κομμάτια φρούτου στο εσωτερικό και κορμούς κάστανο. Η πρότασή τους είναι η βασιλόπιτά τους.

Παπασπύρου

Τούρτα mont blanc

Το όνομα που άνοιξε ένα από τα πρώτα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα το 1940, συνεχίζει ως σήμερα τη γλυκιά του παράδοση. Για τα μελομακάρονά τους χρησιμοποιούν θυμαρίσιο μέλι Κάσου, ενώ για τους κουραμπιέδες τους φρέσκο βούτυρο. Η βασιλόπιτές τους γίνονται ή με τη σμυρναίικη συνταγή, σαν τσουρέκι με φρέσκια μαστίχα και μαχλέπι ή με την πολίτικη εκδοχή. Εδώ βρίσκουμε και gingerbread, cookies, σοκολατένια χριστουγεννιάτικα δέντρα, τάρτα κάστανο, mont blanc αλλά και πανετόνε με τον ιταλικό, παραδοσιακό τρόπο.
Αν έπρεπε να επιλέξουν ένα από τα γιορτινά γλυκά τους, αυτό θα ήταν ο ανάμεικτος κορμός τους με μπαβαρουάζ βανίλιας και μους σοκολάτας.

11 γλυκές διευθύνσεις:

Αλέα, Λεωφ. Κηφισίας 258, Ψυχικό – Φάρος, τηλ. 210 6748510
Αφοί Ασημακόπουλοι, Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια, τηλ. 210 3610092, http://www.asimakopouloi.com
Choc ‘o Rock, Βουτσινά 105, Χολαργός, τηλ. 211 0122512
Criollo patisserie, Ελαιών 34, Κηφισιά, τηλ. 210 8073967, www.criollo.gr
Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, (κεντρικά γραφεία: Λεωφ. Μεσογείων 86, τηλ. 210 7711744, www.konstandinidis.com
Ζαχαροπλαστεία Φύσις, Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6090740, Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, τηλ. 211 4069267, www.fisis.eu
Κυβέλη, Λ. Πεντέλης 28, Βριλήσσια, τηλ. 210 6897574, Καψάλη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 7232259, www.cheesecake.gr
Le Votre Piree, Κουντουριώτου 177, Πειραιάς, τηλ. 210 4122577.
Μέλισσα, Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, τηλ. 210 5711055, www.melisa.gr
Οικογένεια Βάρσου 1945, Α. Παπανδρέου 2. Πλ. Δούρου ,Χαλάνδρι, τηλ. 210 6812504, Λ. Πεντέλης 90, Βριλήσσια, τηλ. 210 8048384, Λ. Μαραθώνος 51, Παλλήνη, τηλ. 210 6033584, Λ. Αρτέμιδος 89, Αρτέμιδα, τηλ. 22940-40120.
Παπασπύρου, Αγ. Τριάδος & Ν. Ζίχνης 15, Αχαρναί, τηλ. 210 2409235, Πανόρμου 19, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6424528, Τατοΐου 100 & Κολοκοτρώνη 29, Κηφισιά, τηλ. 210 6204836, Αγίας Παρασκευής 115, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6842278, www.papaspirou.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.