Follow us

Παγωτό στο χέρι: δοκιμάσαμε τα premium του καλοκαιριού

Ποιες είναι οι νέες τάσεις; Το φιστικοβούτυρο σε συνδυασμό με τη σοκολάτα φαίνεται να κρατάει τα σκήπτρα και ακολουθούν οι πιο σύνθετοι συνδυασμοί, που παραπέμπουν σε γνωστά επιδόρπια…

Παγωτό στο χέρι: δοκιμάσαμε τα premium του καλοκαιριού

Τα τελευταία χρόνια, οι βιομηχανίες παγωτού δίνουν όλο και μεγαλύτερη έμφαση στα λεγόμενα premium παγωτά, δηλαδή παγωτά πολυτελή, που χαρακτηρίζονται για την πιο πλούσια γεύση τους, την προσεγμένη ποιότητα των υλικών και τη μεγαλύτερη ποικιλία σε συστατικά, γιατί αυτά είναι που προτιμά εμφανώς το καταναλωτικό κοινό. Τα "καλά" του ψυγείου παρουσιάζουν αύξηση στις πωλήσεις σε σύγκριση με τα υπόλοιπα, κι αυτό ωθεί κάθε καλοκαίρι σε νέες, πιο ευφάνταστες και μοδάτες δημιουργίες, που ακολουθούν τις προτιμήσεις: ξυλάκια, κυπελάκια και χωνάκια βγαίνουν με trendy outfit και μας κατακτούν με αυθεντικές γεύσεις και πλούσια υφή.

Παγωτό στο χέρι: δοκιμάσαμε τα premium του καλοκαιριού

Ποιες είναι οι νέες τάσεις; Το φιστικοβούτυρο σε συνδυασμό με τη σοκολάτα φαίνεται να κρατάει τα σκήπτρα και ακολουθούν οι πιο σύνθετοι συνδυασμοί, που παραπέμπουν σε γνωστά επιδόρπια, όπως το zabaione με το ρούμι, τα ρολάκια κανέλας ή η τάρτα λεμόνι. Τελικά, συμφωνήσαμε ότι όσα δοκιμάσαμε ήταν καλοφτιαγμένα και πράγματι ξεχώριζαν από τα ¨κοινά". Επίσης, τα περισσότερα ήταν πιο σύνθετα στους συνδυασμούς των υλικών τους, κι έβγαζαν πιο πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα.

Τα παγωτά στο τραπέζι της δοκιμής

Ξυλάκι Magic Double Peanut Butter (ALGIDA)
Η σειρά Magic Double δεν χρειάζεται συστάσεις αφού έχει ήδη φανατικούς οπαδούς. Αυτό το καλοκαίρι λάνσαρε τη νέα της γεύση, που θα λατρέψουν οι fans της σοκολάτας και του φιστικοβούτυρου. Καθώς δαγκώνεις ανάμεσα στις δυο επικαλύψεις σοκολάτας, γεύεσαι ένα πυκνό σιρόπι φιστικοβούτυρου, που δίνει μια όμορφη «αλμυρή» νότα, ενώ και η κρέμα στο εσωτερικό έχει απαλή υφή και γεύση φιστικοβούτυρου. Οι γεύσεις της πολύ καλής σοκολάτας γάλακτος με αυτή του σιροπιού και της κρέμας φιστικοβούτυρου δένουν πολύ ωραία μεταξύ τους.

Σάντουιτς Cookie Dough ‘wich (Ben & Jerry’s)
Παγωτό βανίλια με κομμάτια μπισκότου, ανάμεσα σε δύο πλούσια, μαλακά cookies με γεύση βανίλιας και σοκολάτας και κομμάτια σοκολάτας. Νόστιμο, μαλακό μπισκότο, με καλήαίσθηση βανίλιας. Συνολικά, είναι ένα πλούσιο σε γεύση και πολύ χορταστικό παγωτό, που δίνει την αίσθηση ενός ολοκληρωμένου γλυκίσματος.

Κυπελλάκι Cinnamon Buns (Ben & Jerry’s)
Γνήσια γεύση κανέλας και πολύ καλή υφή της κρέμας που λιώνει όμορφα στο στόμα και έχει μακρά επίγευση. Περιέχει και κομμάτια ζύμης, που κάνουν μια ωραία εναλλαγή υφής. Ωραία, γοητευτική γεύση.

Nirvana Waves of Pleasure (NESTLE)

Μια νέα πρόταση premium παγωτού που συνδυάζει τρεις κλασικές και αγαπημένες γεύσεις, τη σοκολάτα, τη βανίλια και την καραμέλα σε τέσσερις συνδυασμούς (Πολυσυσκευασία X 4 μίνι κύπελλα με 4 κυπελλάκια σε δύο διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς και Πολυσυσκευασία X 6 μίνι πυραύλους με 6 χωνάκια σε δύο διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς)

Κυπελάκι Creamy vanilla, chocolate sauce & crunchy chocolate που μας έβγαλε έντονα την αίσθηση της καλής, βελούδινης βανίλιας στο στόμα. Εναλλάσσεται με τραγανά κομμάτια bitter σοκολάτας καλής ποιότητας.
Κυπελάκι Creamy vanilla, butter caramel & crunchy chocolate που μας άρεσε ακόμη περισσότερο για τον πιο σύνθετο και πλούσιο συνδυασμό, με την πολύ ωραία αίσθηση καραμέλας βουτύρου να «σπάει» από τα κομμάτια καλής σοκολάτας.

Χωνάκι Creamy chocolate, chocolate syrup & crunchy chocolate για τους λάτρεις της σοκολάτας. Βγάζει ωραία γεύση σοκολάτας με απαλή υφή, που παραπέμπει σε μους και αφήνει ωραία επίγευση στο τέλος, με καλό, τραγανό χωνάκι. Η bitter σοκολάτα εναλλάσσεται με τη γάλακτος δίνοντας ένα ισορροπημένο γευστικά αποτέλεσμα.
Χωνάνι Creamy caramel, butter caramel syrup & crunchy chocolate με πολύ καλή βελούδινη καραμέλα βουτύρου, τραγανό χωνάκι και κομματάκια καλής crunchy σοκολάτας.

Boss Beyond (NESTLE)
Νέα σειρά με πρωταγωνιστή το ρούμι σε δύο συνδυασμούς:

Ξυλάκι Chocolate & rum syrup, όπου παγωτό σοκολάτα με σιρόπι ρούμι έχει σαν επικάλυψη σοκολάτα γάλακτος με κομμάτια μπισκότου. Μας άρεσε πολύ το δέσιμο της σοκολάτας με το ρούμι, ενώ η κρέμα ισορροπεί με την επικάλυψη, που έχει και τραγανά στοιχεία. Πρωτότυπο παγωτό με εμφανές το ρούμι, που δίνει άλλη διάσταση στο παγωτό.

Ξυλάκι Zabaione & rum syrup για όσους προτιμούν τη λευκή σοκολάτα. Έχει γέμιση που παραπέμπει ευθέως σε zabaione με ρούμι και επικάλυψη λευκής σοκολάτας με τραγανούς κόκκους ρυζιού. Η αίσθηση του ρουμιού είναι έντονη στην κρέμα, ενώ η επικάλυψη έχει τη χαρακτηριστική γλύκα της λευκής σοκολάτας, που "σπάει" με τις απαλές καβουρδιστές νότες από τους κόκκους ρυζιού.

Το ξυλάκι Όπως Παλιά (ΕΒΓΑ)
Για να θυμηθούμε την αγνή, αυθεντική, ρετρό γεύσης της βανίλιας. Η αίσθηση που βγάζει στο στόμα είναι καλής βανίλιας και πλούσιου γάλακτος, καθώς και κρέμας γάλακτος στο ωραίο τελείωμα, μαζί με μια φρεσκάδα. Ωραία, κρεμώδης υφή. Μια απλή και πετυχημένη συνταγή παγωτού, που φέρνει αναμνήσεις στους μεγαλύτερους.

Scandal Lemon Pie by Stelios Parliaros (ΕΒΓΑ)
Κρέμα λεμονιού που θυμίζει εκείνη της lemon pie, χωρίς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα έντονη. Περιέχει και σιρόπι λεμονιού, καθώς και καραμελωμένα κομμάτια αμυγδάλου και μπισκότου, που δεν είναι τόσο εμφανή στην ατομική συσκευασία.

Scandal Parfait by Stelios Parliaros (ΕΒΓΑ)
Ωραία κομμάτια αμυγδάλου, φουντουκιού και βύσσινου σε μια απλή κρέμα βανίλια, με ήπια γευστική ένταση. Καλοφτιαγμένο αλλά όχι πολύ πλούσιο σε υφή.

Πύραυλος Rodeo Grand φυστικοβούτυρο και σοκολάτα (ΚΡΙ ΚΡΙ)
Μας άρεσε για την καλή αίσθηση σοκολάτας, που με την προσθήκη του φυστικοβούτυρου (ωραία εκδοχή)γίνεται πιο ενδιαφέρουσα καθώς η γεύση γίνεται σύνθετη. Πολύ καλό το τραγανό, μπισκοτένιο χωνάκι του. Στην κορυφή του πυραύλου υπάρχουν και κομμάτια σοκολάτας που δίνουν στη βελούδινη υφή της κρέμας τραγανές πινελιές.

Ξυλάκι Master 0% Sugar Red Fruits (ΚΡΙ ΚΡΙ)
Η επικάλυψη σοκολάτας είναι καλή και λιώνει ωραία στο στόμα. Η κρέμα των κόκκινων φρούτων δίνει καλή αίσθηση γάλακτος και ισορροπημένη γεύση φρούτων. Ο γευστικός συνδυασμός σοκολάτας – φρούτων είναι επιτυχημένος, ενώ παρόλο που έχει 0% ζάχαρη δεν είναι άγλυκο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.