Follow us

Γλυκά με βερίκοκα

Γλυκά με βερίκοκα

Δύο γεμάτους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούνιο και Ιούλιο, έχουμε στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε τα υπέροχα βερίκοκα. Δικές μας ελληνικές ποικιλίες, τα εξαιρετικά, πολύ αρωματικά, γευστικά και όχι πολύ γλυκά βερίκοκα Διαμαντοπούλου, που δεν κάνουν και πολύ συχνά την εμφάνισή τους στις αγορές, αφού είναι πολύ ευαίσθητα και μεταφέρονται δύσκολα. Τα πιο εντυπωσιακά σε εμφάνιση βερίκοκα Μπεμπέκου, με το έντονο πορτοκαλί χρώμα (σε σχέση με το αχνό και σχεδόν κίτρινο χρώμα των βερίκοκων Διαμαντοπούλου) που βρίσκουμε και πιο εύκολα. Τα μικρούλικα τσαουλιά της Αττικής και τα υπερπρώιμα της Τίρυνθας. Τα τεράστια ξένων ποικιλιών βερίκοκα, που βρίσκουμε πολλές φορές στην αγορά, δεν λένε και πολλά πράγματα γευστικά, σε σχέση με τις ελληνικές ποικιλίες. Πέρα από τη μεταξωτή τους σάρκα, το άρωμά τους και τη γλυκιά και ελαφρώς όξινη γεύση τους, τα βερίκοκα έχουν σοβαρή προσφορά από διατροφική άποψη: περιέχουν βιταμίνες Α, C και Β, το περίφημο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο και πάμπολλα άλλα καροτονοειδή (β – καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), Όλα αυτά τα συστατικά, εκτός από το όμορφο χρώμα του βερίκοκου, είναι υπεύθυνα και για τις σοβαρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του φρούτου, που προστατεύουν τα μάτια και την καρδιά και προλαμβάνουν διάφορες μορφές καρκίνου. Με σχετικά λίγες θερμίδες (51 θερμίδες στα 3 μέτρια βερίκοκα) και πολλές ίνες, κερδίζουν άνετα μια γερή θέση στο καλοκαιρινό διαιτολόγιο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.