Follow us

Tegos Farm: Με τη δύναμη των super Foods

Με στόχο μια ποιοτική ζωή μακριά από τα αστικά κέντρα, ο Κώστας Τεγόπουλος, το 2010, αποφάσισε να ασχοληθεί με νέες καλλιέργειες στην περιοχή της Θεσσαλίας...

Tegos Farm: Με τη δύναμη των super Foods

Ξεκίνησε με τις ροδιές και έναν μόλις χρόνο αργότερα, ακολούθησε η φύτευση δύο ακόμη υπερτροφών, του ιπποφαούς και του goji berry. Ξεκινώντας την πρώτη παραγωγή αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και στον τομέα της μεταποίησης, ιδρύοντας την Tegos Farm, μία μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης υπερτροφών. «Σκοπός μας είναι να συνδέσουμε την παραγωγή με τη μεταποίηση παράγοντας ένα τελικό προϊόν, που να ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις της σύγχρονης διατροφής όσο και σ' αυτές των καταναλωτών που επιζητούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και ζωής» σημειώνει, ενώ δεν αφήνει εύκολα τις καθημερινές δυσκολίες της παραγωγής να του στρέψουν αλλού τη δράση και τη δραστηριότητά του.

Τα φυτά

Tegos Farm: Με τη δύναμη των super Foods

To Goji berry, χαρακτηρίζεται αλλιώς και ως «μούρο της ευτυχίας». Πρόκειται για το πρώτο φρούτο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποδείξει την υψηλή διατροφική του αξία. Το ιπποφαές, από την άλλη, είναι ένα φυτό που οφείλει το όνομά του στα στρατεύματα του Μ.Αλεξάνδρου. Παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα και αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,C και Ε, πληθώρα μεταλλικών στοιχείων, σε υδατάνθρακες και σε φυτικές ίνες.

Μαρμελάδες

  • Goji Berry με μήλο και ρόδι

Διαθέτει ισορροπημένη, γεμάτη γεύση και άρωμα δαμάσκηνου και ροδιού, ενώ περιέχει και ολόκληρα κομμάτια φρούτου. Αφήνει καλή αίσθηση μήλου ενώ λείπει η οξύτητα.

  • Δαμάσκηνο με ρόδι

Χαρακτηρίζεται από πολλά αρώματα, ενώ η σπιρτάδα του goji μετατρέπεται σε πικάντικη. Έχει κανονική γλυκύτητα και οξύτητα. Συνοδεύει κρουασάν, κρέπες και μπισκότα. Δένει άψογα με κίτρινα τυριά και αλλαντικά.

  • Πορτοκάλι με ιπποφαές και σταφίδα

Είναι υπόξινη, αρωματική και διαθέτει ισχυρές νότες πορτοκαλιού, ισορροπώντας ιδανικά με τη γλυκιά αίσθηση της σταφίδας. Συνδυάζεται ιδανικά με τάρτες και κέικ καθώς και με κάποιες αλμυρές γεύσεις τυριών.

  • Φράουλα με Goji Berry

Αφήνει πολύ καλή αίσθηση της φράουλας, ενώ το Goji Berry διακρίνεται από μια ελαφρώς τανική γεύση.

Καραϊσκάκη 45, Παλαμάς Καρδίτσας, Τηλ.: 6973214409, www.superfoodsfarm.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.