Follow us

Sweetheart: cupcake stories στα Βριλήσσια

Μπήκα μέσα στο new entry ζαχαροπλαστείο-cafe, στα Βριλήσσια και ένιωσα σαν την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων ή καλύτερα των γλυκών. Το σκηνικό υπέροχο, ρομαντικό, γλυκό, στημένο σε ένα κοριτσίστικο παστέλ φόντο.

Sweetheart: cupcake stories στα Βριλήσσια

Από τη μια το καθιστικό ντυμένο στα ροζ και τα μωβ, με τις γοητευτικές παλιομοδίτικες καρέκλες και από την άλλη οι πολύχρωμες βιτρίνες με τα πανέμορφα cupcakes και γλυκά. Το Sweethart κάνει focus στα cupcakes και το κάνει καλά, με γεύσεις και σχέδια που μπορούν να σε κολλήσουν. Σε όλο το χώρο παίζουν γλυκά, στα αντικείμενα, στους τοίχους, παντού. Βέβαια, τα καλύτερα είναι αυτά που σερβίρονται και είναι όλα χειροποίητα. Στο ζαχαροπλαστείο υπάρχει εργαστήριο και φούρνος για να βγαίνουν όλα φρέσκα και λαχταριστά. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα καλύτερα. Δίνεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της ζάχαρης, των αβγών, του γάλακτος και του βουτύρου. Έτσι, δεν πρόκειται να βρούμε σε καμία τους συνταγή μαργαρίνη και κορεσμένα λίπη.

Τα προϊόντα των Sweethart

Cupcakes με αγάπη

Sweetheart: cupcake stories στα Βριλήσσια

Η ποικιλία και οι ιδέες είναι ανεξάντλητα. Κάθε μέρα προκύπτουν νέες δημιουργίες με πολλή φαντασία. Σε αυτές προστίθενται τα αγαπημένα best seller, βλέπε chocolate heaven, crazy vanilia, red velvet και salted caramel. Πολύ ιδιαίτερα, με αρώματα που σε τραβάνε από τη μύτη, είναι εκείνα με έμπνευση τα λουλούδια όπως η λεβάντα, το τριαντάφυλλο και το γιασεμί. Για τους πιο παιχνιδιάρηδες, υπάρχουν προτάσεις με pina colada, ανανά και καρπούζι. Με λίγα λόγια, υπάρχουν προτάσεις για όλα τα γούστα και όλες τις στιγμές. Όποιο και αν διαλέξετε είναι αφράτο, φρέσκο και νόστιμο. Μην ξεχάσουμε την τελευταία πινελιά, τις διακοσμητικές λεπτομέρειες από ζαχαρόπαστα, που σε κάνουν να χαζέψεις. Λουλουδάκια, ζωάκια, φιόγκοι, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε φιγουράρουν πάνω από τα cupcakes. Ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων υπάρχει μια συλλογή με καρδούλες σε όλα τα χρώματα και μεγέθη, ντουέτο με cake pops και χειροποίητα μπισκότα.

Τα φρεσκοψημένα φλέρτ

Σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, βρίσκεσαι ανάμεσα σε πειρασμούς που βγαίνουν συνέχεια από το φούρνο και τη κουζίνα. Η quiche lorraine είναι άπαιχτη, το ίδιο και το αφράτο american bun. Σε ένα παιχνίδι αλμυρού-γλυκού δοκιμάστε το αλμυρό cheescake και την αρωματική μηλόπιτα.

Είναι ώρα για τσάι ή καφέ

Το Sweethart παίρνει το τσάι και τον καφέ στα σοβαρά. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία με πάνω από δέκα διαφορετικά χαρμάνια τσαγιού και λίγο λιγότερα καφέ. Μην φύγετε χωρίς να τσεκάρετε το ρομαντικό τριαντάφυλλο, την εξωτική μαύρη μαστίχα και το πικάντικο τσίλι με πορτοκάλι. Ευχάριστη ανοιξιάτικη έκπληξη είναι επίσης, το μυστικό μείγμα sweethart και το πράσινο γιασεμί. Στην παρέα με τον καφέ και το τσάι ταιριάζουν ανάλογα με την όρεξη σας, τα μυρωδάτα κουλούρια, τα γευστικά σάντουιτς και τα αφράτα bagels.

Η συλλογή με μαρμελάδες

Τα πολύχρωμα βαζάκια έτσι και αλλιώς μπαίνουν στο οπτικό στόχαστρο, το γευστικό, από την άλλη, είναι ακόμα πιο ιντριγκαδόρικο. Ωραίες υφές και γεύσεις για να διαλέξετε ανάμεσα στο άγριο μύρτιλλο, το λεμόνι, το μέλι και το ginger.

Τα καταστήματα

Τα Sweetheart έχουν τα δικά τους γλυκά spot στον Χολαργό και την Αγία Παρασκευή και πρόσφατα εγκαινίασαν το νέο τους παραμυθένιο χώρο στα Βριλήσσια. Έχετε στο νου σας ότι ετοιμάζουν και tailor made cupcakes και τούρτες.

Sweetheart, Αναλήψεως 7, πλ. Βριλησσίων, www.sweetheartcupcakes.co.uk

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.