Σίγουρα, ξεχωρίζουμε κάποια, όπως τα σοκολατένια mi-cuits, την πορτοκαλόπιτα ή το εκμέκ με παγωτό. Αυτά που δοκιμάσαμε τελευταία, ήταν μια απολαυστική εμπειρία: το σααϊμπιέτ, δημιουργία του λιβανέζου pastry chef του Φύσις, μας άρεσε για τη νόστιμη, ελαφρειά κρέμα του (χωρίς ζάχαρη), αρωματισμένη με μαστίχα Χίου, το τραγανό χειροποίητο φύλλο που μοσχομυρίζει βούτυρο και το ανάλαφρο σιρόπι από ακατέργαστη καστανή ζάχαρη. Δεν μπορείς να φας μόνο ένα κομμάτι! Η λεμονόπιτα, από την άλλη, είναι ένα γλυκό τύπου ρεβανί, με εξαιρετική υφή, όσο πρέπει αφράτη, με νότες φρέσκου λεμονιού, χωρίς ιδιαίτερη οξύτητα. Η επιφάνεια σχηματίζει μια χρυσαφένια κρούστα, που είναι "όλα τα λεφτά" και κάνει το γλυκό ακαταμάχητο, ειδικά αν σας αρέσει το είδος…
Αγία Παρασκευή: Μεσογείων 450 τηλ. 210 6090740
Μαρούσι: Λεωφ. Κηφισίας 98 τηλ. 2114069267