Follow us

Σααϊμπιέτ V/S λεμονόπιτα

Το ζαχαροπλαστείο "Φύσις" το αγαπάμε για τα ψαγμένα υλικά του -κατά το πλείστον βιολογικά- την ευαισθησία του στα μειωμένα λιπαρά, τη σταθερότητα και τις ελαφρές γεύσεις, που δεν υπολείπονται σε νοστιμιά.

Σααϊμπιέτ V/S λεμονόπιτα

Σίγουρα, ξεχωρίζουμε κάποια, όπως τα σοκολατένια mi-cuits, την πορτοκαλόπιτα ή το εκμέκ με παγωτό. Αυτά που δοκιμάσαμε τελευταία, ήταν μια απολαυστική εμπειρία: το σααϊμπιέτ, δημιουργία του λιβανέζου pastry chef του Φύσις, μας άρεσε για τη νόστιμη, ελαφρειά κρέμα του (χωρίς ζάχαρη), αρωματισμένη με μαστίχα Χίου, το τραγανό χειροποίητο φύλλο που μοσχομυρίζει βούτυρο και το ανάλαφρο σιρόπι από ακατέργαστη καστανή ζάχαρη. Δεν μπορείς να φας μόνο ένα κομμάτι! Η λεμονόπιτα, από την άλλη, είναι ένα γλυκό τύπου ρεβανί, με εξαιρετική υφή, όσο πρέπει αφράτη, με νότες φρέσκου λεμονιού, χωρίς ιδιαίτερη οξύτητα. Η επιφάνεια σχηματίζει μια χρυσαφένια κρούστα, που είναι "όλα τα λεφτά" και κάνει το γλυκό ακαταμάχητο, ειδικά αν σας αρέσει το είδος…

Αγία Παρασκευή: Μεσογείων 450 τηλ. 210 6090740
Μαρούσι: Λεωφ. Κηφισίας 98 τηλ. 2114069267

Σααϊμπιέτ V/S λεμονόπιτα

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.