Follow us

Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας στην Αθήνα!

To «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», μετά την επιτυχημένη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, κατέβηκε στην πρωτεύουσα για να μυήσει μικρούς και μεγάλους στα μυστικά της σοκολάτας.

Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας στην Αθήνα!

Του πιο γλυκό θεματικό πάρκο άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην Helexpo στο Μαρούσι. Δυο μέρες πριν το άνοιγμα του πάρκου είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους εντυπωσιακούς χώρους επιφάνειας άνω των 3.500 τ.μ. όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων, τον ναό των Αζτέκων και να βιώσουν τις ιστορίες των Ινδιάνων και την πορεία του κακάο. Περάσαμε μέσα από τη ζούγκλα του Αμαζονίου με τις πραγματικές συνθήκες υγρασίας και τροπικής ζέστης αλλά και την ξύλινη καλύβα, όπου μέσα από βίντεο ο επισκέπτης θα ταξιδεύει στους δρόμους του κακάο και της σοκολάτας στην Ευρώπη.

Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας στην Αθήνα!

Οι εκπλήξεις, όμως, για τους λάτρεις της σοκολάτας δεν σταματούν στην πληροφόρηση. Θα λειτουργούν πολλά διαφορετικά εργαστήρια, όπως σοκολάτας, μπισκότου, γάλακτος, καραμέλας και γκοφρέτας, όπου οι επισκέπτες συμμετέχουν στην παραγωγή και δοκιμάζουν τις δημιουργίες τους, ενώ σημαντικός είναι και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας, όπως για παράδειγμα με τον ποιοτικό έλεγχο στο χημείο του εργοστασίου, όπου υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για το τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές, αλλά και στην αίθουσα εκπαίδευσης με τις πληροφορίες για τη στοματική υγιεινή.

Από τα πιο εντυπωσιακά και πολυφωτογραφημένα εκθέματα είναι ο καταρράκτης σοκολάτας, που είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης, με 1.200 λίτρα πραγματικής λειωμένης σοκολάτας να ρέουν μπροστά στα μάτια μας, ενώ και στην Choco Art θα υπάρχουν πολλά έργα τέχνης με θέμα τη σοκολάτα.
Το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» θα λειτουργήσει από τις 7 Νοεμβρίου ως τις 21 Φεβρουαρίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων θα ακολουθήσει το πνεύμα των ημερών, με ξεχωριστές για την περίσταση εκδηλώσεις. Είναι προσβάσιμο στα ελληνικά και στα αγγλικά, στη νοηματική γλώσσα καθώς και σε άλλες γλώσσες κατόπιν συνεννόησης. Επίσης, οι χώροι του είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ θα υπάρχει και χώρος για την περιποίηση βρεφών.
Η γενική είσοδος είναι 7,00€ ανά άτομο, για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ 5,00 € το άτομο, οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων 20,00€, ενώ για σχολεία και μεγάλες οργανωμένες επισκέψεις 5,00 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες στο chocofactory.helexpo.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.