Follow us

Ταχινοπιτάκια από τη Σάμο

Είναι απλά, σπιτικά, με "καθαρή" γεύση, υγιεινά, ανεπιτήδευτα. Είναι καλοφτιαγμένα. Σαν να σου τα κέρασαν σε σπίτι επαρχίας -γιατί στην πόλη δεν ξέρω πόσες νοικοκυρές φτιάχνουν πια κάτι λιγότερο (ή πιο φασαριόζικο) από cookies.

Ταχινοπιτάκια από τη Σάμο

Τα ταχινοπιτάκια της Αργυρώς είναι φτιαγμένα με τραγανό, λεπτό φύλλο μπακλαβά, που διατηρείται ολόφρεσκο σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο. Έχουν γέμιση με καθαρή γεύση ταχινιού (ή και χαλβά αν θέλετε) και τονισμένη γλύκα. Ό,τι πρέπει για τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ. Τα υλικά τους απλά, ταχίνι, ζάχαρη, ξηροί καρποί. Τα φτιάχνει η Αργυρώ Αναστασίου, στο Καρλόβασι της Σάμου, με συνταγή δικής της έμπνευσης.

Ταχινοπιτάκια από τη Σάμο

Η Αργυρώ Αναστασίου σπούδασε στην Αμερική αλλά αποφάσισε πριν λίγα χρόνια να επιστρέψει στη γενέτειρα Σάμο. Ανοιξε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στο χωριό της, τα Κοντακέικα, που σύντομα το μετέφερε στο Καρλόβασι (το Μεσαίο Καρλόβασι). Φτιάχνει μια μεγάλη γκάμα γλυκών, που γίνονται ανάρπαστα στο νησί, γιατί στηρίζονται σε φρέσκες πρώτες ύλες και αποκλειστικά δικές της παρασκευές. Η σπεσιαλιτέ που την έκανε ονομαστή είναι τα ταχινοποιτάκια, αλλά έρχονται εδώ και για την πορτοκαλόπιτα, το γαλακτομπούρεκο, τα -φυσικά αμερικάνικης τεχνικής- cheesecakes της και πολλά ακόμα.

Εμείς εδώ, θα βρούμε τα ταχινοπιτάκια της, που έχουν το προνόμιο να "ταξιδεύουν", στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, κέντρο) και στον Πειραιά στον Μανδραγόρα (Δημ. Γούναρη 14).
"Τα γλυκά της Αργυρώς", Μεσαίο Καρλόβασι Σάμου, τηλ. 227330064

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.