Follow us

Ένα γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο

Το δώρο μας για τη γιορτή των ερωτευμένων δεν θα μπορούσε να είναι παρά μια συνταγή. Όχι οποιαδήποτε. Του star patissier Διονύση Αλέρτα, που τη διάλεξε σοκολατένια, εύκολη και απολαυστική και την αφιερώνει στις ερωτευμένες φίλες μας. Για να ρίξετε… σοκολάτα στη φωτιά!

Ένα γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο

Mi-cuit au chocolat

Υλικά
7 αβγά
160 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο φρέσκο
220 γρ. σοκολάτα bitter
100 γρ. αλεύρι
πυρίμαχα μπολάκια

Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το βούτυρο σ' ένα κατσαρολάκι και μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα τεμαχισμένη και ανακατεύουμε να λιώσει.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε στο μπόλ το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας με σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι την ομογενοποίηση .
Μοιράζουμε στα πυρίμαχα μπολάκια και ψήνουμε στους 190oC για 8'. Σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.