Follow us

Θα το ρίξουμε στο… Sorolop!

Τι είναι το“Sorolop”; Η νέα ολόγλυκη γωνιά των Εξαρχείων, που άνοιξε πριν λίγες ημέρες με ένα τελείως φρέσκο concept.

Θα το ρίξουμε στο… Sorolop!

Δεν πρόκειται για ένα ακόμη ζαχαροπλαστείο έτσι, όπως τα γνωρίζουμε, αλλά για ένα μοντέρνο μαγαζί, με λιτό design από ανοιχτόχρωμο ξύλο (από την αρχιτέκτονα Έρικα Κυρίτση), που προσφέρει καθημερινά τρεις και μόνο αγαπημένες λιχουδιές: παγωτό από αγνό γάλα και σορμπέ από φρέσκα φρούτα, χειροποίητο τσουρέκι και προφιτερόλ που μοντάρεται στη στιγμή!
Η ιδέα ξεχωρίζει για διάφορους λόγους: πρώτα απ’ όλα ό,τι υλικό χρησιμοποιούν είναι επιλεγμένο προσεχτικά για την ποιότητά του: ενδεικτικά, το γάλα που προμηθεύονται για το παγωτό είναι από τη φάρμα Κουκάκη και σύντομα θα φέρουν και κατσικίσιο. Η κρέμα που γεμίζουν τα σου είναι πραγματική crème patisserie και η σως σοκολάτας για το προφιτερόλ δική τους συνταγή. Ένα άλλο στοιχείο που μου άρεσε είναι ότι δίνουν στον πελάτη την επιλογή να πάρει ακόμα και την πιο μικρή ποσότητα από το αγαπημένο του γλύκισμα: από μία φέτα τσουρέκι που θα ζυγιστεί (1,10 € τα 100γρ.) μέχρι ολόκληρο τσουρέκι, που αν θες το περιχύνουν με ζεστή ή κρύα σοκολάτα και το πασπαλίζουν με καβουρδισμένο αμύγδαλο. Το ίδιο και στο προφιτερόλ που επιλέγεις πόσα σουδάκια θες (1,60 € τα 100 γρ.) και έπειτα μπαίνει από πάνω η βελούδινη σοκολάτα και λίγη σαντιγί. Αξιοσημείωτη είναι και η ευαισθησία τους για το περιβάλλον, αφού όλα τα υλικά συσκευασίας είναι από βιοδιασπώμενα υλικά: από το κυπελλάκι με πρώτη ύλη ζαχαροκάλαμο και τα ξύλινα κουταλάκια μέχρι τις τσάντες που θα διαθέτουν σε λίγες ημέρες και θα είναι επαναχρησιμοποιούμενες. Στην όλη eco friendly προσπάθεια αυτή προτρέπουν τον κόσμο να φέρει ακόμα και το δικό τους μπολάκι ή πιάτο και να τους το γεμίσουν, προσφέροντάς τους μια ειδική έκπτωση, αφού θα γλιτώσουν τα περιττά απορρίμματα. Τα σορμπέ γίνονται και δροσερές γρανίτες (λάιμ, φράουλα, πεπόνι, λεμόνι, μάνγκο) με μεταλλικό νερό, ενώ το βράδυ μετατρέπονται και σε daquiris. Άλλωστε, έχουν σκοπό να μάθουν τους Έλληνες να απολαμβάνουν το παγωτό όλο το χρόνο, αφού μότο τους (που είναι γραμμένο και στον τοίχο) είναι “It’s never too cold for ice cream” (ποτέ δεν κάνει πολύ κρύο για παγωτό)…
Last but not least, η καλλιτεχνική ευαισθησία, αφού όπως μας είπε ο Βαγγέλης Σωμαράκης (η «ψυχή» του Sorolop μαζί με τον Gentian Kristo), καλούν κάθε 3 μήνες καλλιτέχνες να διακοσμήσουν τα δύο ρολά του μαγαζιού και καθημερινά υπάρχει το "πεντάλεπτο του καλλιτέχνη", όπου το ρολό για πέντε λεπτά κατεβαίνει για να φανεί το έργο στους περαστικούς! Το project εγκαινίασε με τα έργα του ο καλλιτέχνης Κορνήλιος Γραμμένος.
Η ομάδα γευσιγνωσίας του Umami θα δοκιμάσει μία-μία τις δημιουργίες του Sorolop και θα σας έχουμε αναλυτική περιγραφή και οπτική απόλαυση σύντομα…

Sorolop, Εμμ. Μπενάκη 61 & Μεταξά, Εξάρχεια, τηλ. 210 3801118 (Ωράριο: 08:00-02:00, Παρ., Σάββ. 08:00-03:00)

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.