Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι παραμένει εξαιρετικά ελαστικό και αφράτο αρκετές μέρες μετά την παρασκευή του -εμείς το δοκιμάσαμε και πέντε ημέρες μετά- χωρίς να χάνει τα αρώματά του. Μαχλέπι και μαστίχα σε μελετημένη ποσότητα, δίνουν το ασυναγώνιστο αρωματικό μείγμα του "πολίτικου" τσουρεκιού στη σωστή δόση, ενώ η εξαιρετικά μαστιχωτή υφή οφείλεται στην παραδοσιακή παρασκευή: η ζύμη αφήνεται να φουσκώσει τις ώρες που χρειάζεται, χωρίς βεβιασμένες τεχνικές. Το αλεύρι είναι βιολογικό, μείγμα σκληρού και μαλακού, χωρίς βελτιωτικά. Η συνταγή του αυθεντική, από την Προύσα. Το ίδιο, γεμίζεται και τυλίγεται και με σοκολάτα φουντουκιού, για όσους αγαπούν αυτή την πιο γλυκιά εκδοχή. Το παρασκευάζει η γλυκιά "Φύσις", γνωστή για την αγάπη της στις βιολογικές πρώτες ύλες και στις ατόφιες συνταγές.
"Φύσις" Λεωφ. Μεσογείων 450 Αγία Παρασκευή τηλ. 210 6090740 www.fisis.eu
Ν.Γ.