Follow us

Τα παγωτά της κάθε μέρας

Λοιπόν, η φετεινή καλοκαιρινή collection των λεγόμενων "οικογενειακών παγωτών" είναι έξυπνα εμπνευσμένη από κλασικά και αγαπημένα επιδόρπια, όπως η creme brulee, η τάρτα μήλου ή το fondant au chocolat, χωρίς να λείπουν οι ελληνικές επιρροές που ενέπνευσαν δημιουργίες σαν το παγωτό παστέλι, το μωσαϊκό ή το παρφέ κρέμα με σπιτικό βύσσινο…Από την πασαρέλα του umami πέρασαν περισσότερες από είκοσι γλυκύτατες παρουσίες που κρίθηκαν από τη γευσιγνωστική ομάδα μας και παρουσιάζονται στη συνέχεια. Διαπι

Τα παγωτά της κάθε μέρας

Aloma "μωσαϊκό"

Τα παγωτά της κάθε μέρας

Παγωτό στο στυλ του γνωστού γλυκού, με καλή αίσθηση σοκολάτας, κομματάκια μπισκότου, αμύγδαλα με ελαφρύ καραμέλωμα και σως σοκολάτας. Σχετικά ελαφρύ και με μαλακιά υφή, εκτιμήστε το σαν παγωτό και μην προσπαθήσετε να το συγκρίνετε με το αντίστοιχο γλυκό. Τιμή: 6,70 ευρώ. (Nestle)

Aloma "σορμπέ φράουλα και γεύση σαντιγύ"

Εντονη γεύση φράουλας με τα σποράκια του φρούτου εμφανή, κομματάκια φράουλας και παγωμένη κρέμα με καλή γεύση άγλυκης σαντιγύ, που κάνει ωραίο συνδυασμό με το φρούτο. Αν το αφήσετε να ξεπαγώσει ελαφρά, η αίσθηση της σαντιγύ είναι εντονότερη. Τονισμένη γλυκύτητα που μένει στην επίγευση. Θα ικανοποιήσει όσους αγαπούν τις φρουτένιες γεύσεις. Τιμή: 6,70 ευρώ. (Nestle)

Ben and Jerry's "Peanut butter cup"

Ενα ιδιαίτερο παγωτό και σαν γεύση (γλυκό με νότες αλμυρού) και σαν υφή, αφού πρόκειται για μια πλούσια κρέμα με μπαλίτσες φυστικοβούτυρου καλυμμένες με σοκολάτα. Η γεύση φυστικοβούτυρου γνήσια και ατόφια, μετριάζει προφανώς και τη γλυκύτητα του παγωτού. Πολύ ενδιαφέρον. Τιμή: 7,20 ευρώ.

Nirvana "Yogurt forest fruits"

Παγωτό με βάση το ελληνικό γιαούρτι, με όμορφη, βελούδινη υφή. Η γεύση του γιαουρτιού είναι παρούσα αλλά διακριτική, ενώ το αρκετά γλυκό σιρόπι από κόκκινα φρούτα δένει καλά με το σύνολο, σε έναν κλασικό συνδυασμό. Τιμή: 6,90 ευρώ. (Nestle)

Nirvana "Dulce de leche" (από τη σειρά Pleasures of the World: Argentina)

Αν έχετε δοκιμάσει το ομώνυμο εθνικό κρεμώδες γλύκισμα της Αργεντινής, θα βρείτε εδώ μια αρκετά πιστή εκδοχή της γεύσης του σε παγωτό. Νότες από καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, κομματάκια κέικ ανάμεσα που σπάνε τη μονοτονία της υφής, διάχυτη γεύση καραμέλας και μπισκότου. Οι λάτρεις του είδους και όσοι αγαπούν τις καραμελένιες γεύσεις θα ενθουσιαστούν. Τιμή: 6,90 ευρώ. (Nestle)

Δωδώνη "Parfait σοκολάτα"

Καλή σοκολατένια γεύση, χωρίς την κρεμώδη, πλούσια υφή του παρφέ. Η σοκολάτα γάλακτος πλουτίζεται με αρκετό αμύγδαλο και κομματάκια φρούτων με καλή αίσθηση. Ικανοποιητική επίγευση με διάρκεια. Τιμή: 7,77 ευρώ.

Δωδώνη "Parfait κρέμα"

Πλούσια και κρεμώδης υφή με τονισμένη γεύση βανίλιας, καλοί ξηροί καρποί -καλοκαβουρδισμένο αμύγδαλο- και ψιλοκομμένα φρουτάκια, σε μια ικανοποιητική εκδοχή του παρφέ. Στα συν η ισορροπημένη γλυκύτητα. Τιμή: 7,77 ευρώ.

Δωδώνη "παστέλι"

Ευχάριστη έκπληξη από μία γεύση γνωστή που μεταφράστηκε σε παγωτό. Πολύ καλή αίσθηση μελιού (αρώματα ανθόμελου) και σουσαμιού, που μένουν και στην επίγευση. Το σουσάμι με τις καβουρδισμένες νότες και το ψιλοκομμένο αμύγδαλο βοηθούν στον έλεγχο της γλυκύτητας. Γνήσια γεύση παστελιού σε ένα πετυχημένο παγωτό.

Δωδώνη "Chocolate choco chips"

Ωραία γεύση bitter σοκολάτας και καλή η ποιότητα των σοκολατένιων chips. Τη σοκολατένια αίσθηση τονίζει η σως σοκολάτας ανάμεσα. Η all chocolate αυτή εκδοχή αναμένεται να ικανοποιήσει κάθε λάτρη της σοκολάτας. Τιμή: 7,77 ευρώ.

Δωδώνη "Cream caramel"

Παγωτό κρέμα με καλή υφή και με γεύση βανίλιας που μένει και στην επίγευση. Επίσης καλή και πλούσια η σως καραμέλας που ολοκληρώνει το γευστικό αποτέλεσμα, θυμίζοντας κρέμα κεραμελέ. Απλό και καλό. Τιμή: 7,77 ευρώ.

Dolce Vita "αγριοκέρασο"

Ελαφρύ "παγωμένο γλύκισμα" με παγωτό βανίλια, κεράσια και σιρόπι αγριοκέρασου. Απαλή βανίλια και κομματάκια κεράσι με αίσθηση γλυκού κουταλιού και κάποιες νότες μαρασκίνο. Προτιμήστε το αν θέλετε ένα λιγότερο πλούσιο γλύκισμα. Τιμή: 6,50 ευρώ. (Κρι Κρι)

Dolce Vita "σύκο"

Απαλή παγωμένη κρέμα με τονισμένη γεύση βανίλιας, που συνοδεύεται από γλυκό του κουταλιού σύκο σε ένα πρωτότυπο ως προς τον συνδυασμό "παγωμένο γλύκισμα". Κρέμα και γλυκό συνδυάζονται χωρίς να μπερδεύονται. Τιμή: 6,50 ευρώ. (Κρι Κρι)

Master "σοκολάτα ΙΟΝ"

Γνήσια γεύση σοκολάτας ΙΟΝ γάλακτος αμυγδάλου σ' αυτό το παγωτό. Μετρημένη γλυκύτητα και κομματάκια σοκολάτας ανάμεσα, σε φέρνουν ακόμα πιο κοντά στη γεύση της πραγματικής σοκολάτας. Το αμύγδαλο υπάρχει, αλλά όχι όσο αναμένεις. Τιμή: 8,00. (Κρι Κρι)

Master "Noisetta ION"

Η κλασική γεύση της σοκολάτας γάλακτος με φουντούκι επαναλαμβάνεται με επιτυχία σε παγωτό και με καλή αίσθηση φουντουκιού. Τιμή: 8,00. (Κρι Κρι)

Carte d' Or "Tarte aux pommes/ apple crumble" (σειρά Signature)

Πλούσια κρέμα με ευχάριστη, φρέσκια γεύση μήλου που διαχέεται στο σύνολο. Κομματάκια μήλου σαν κομπόστα και λίγο κραμπλ στο topping που παραπέμπει στο ομώνυμο γλυκό ή σε βάση τάρτας. Πρωτότυπη ιδέα και επιτυχημένο αποτέλεσμα, που ξεφεύγει από τα παγωτά "της σειράς". Τιμή: 4,90 ευρώ. (Algida)

Carte d' Or "Creme brulee" (σειρά Signature)

Πολύ καλή αίσθηση καραμέλας με τραγανά κομματάκια μέσα στην πλούσια, βελούδινη κρέμα, που θυμίζει έντονα το αντίστοιχο γλυκό. Βοηθάει σ' αυτό και η πικρούτσικη νότα "καμμένου" της καραμέλας. Τιμή: 4,90 ευρώ. (Algida)

Carte d' Or "Fondant au chocolat" (σειρά Signature)

Βαθειά γεύση σοκολάτας bitter, πλούσια κρεμώδης υφή, πολύ καλή επίγευση και διάρκεια. Υπάρχουν μέσα κομματάκια brownies, τριμμένη σοκολάτα και λίγη σως βανίλιας. Από τα καλύτερα παγωτά της δοκιμής μας. Τιμή: 4,90 ευρώ. (Algida)

Carte d' Or σειρά Gelateria

"Σοκολάτα" ικανοποιητική, με τονισμένη γεύση κακάο, "Vaniglia" με πλούσια υφή και διακριτικό άρωμα, "Caramello" με καβουρδισμένες νότες καραμέλας, "Muffin" με λευκή κρέμα, σως σοκολάτας και τρίμματα muffin. Τιμή: 8,90 ευρώ. (Algida)

Haagen- Dazs "Chocolat fondant" (σειρά secret sensations)

Πλούσιο παγωτό με τονισμένη γεύση κακάο και βελούδινη υφή. Η πλούσια αίσθηση γίνεται εντονότερη με τα κομματάκια brownies και την πυκνή σως σοκολάτας στο κέντρο του παγωτού. Τι άλλο να θελήσει ένας αμετανόητος σοκολατομανής;

Haagen- Dazs " Creme brulee" ( σειρά secret sensations)

Αρκετά πιστή στη γεύση μεταφορά της creme brulee σε παγωτό, με βελούδινη κρέμα αβγών, τραγανά κομματάκια καραμέλας με όμορφες νότες καμμένης καραμέλας και σως καραμέλας. Η ισορροπία των γεύσεων και η γλυκύτητα καλά μελετημένες.

Scandal "The parfait story" by Stelios Parliaros

Κρέμα αφράτη, χωρίς την πυκνότητα ενός παρφέ, συδυάζεται με καλοκαβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και γλυκό βύσσινο με σπιτική αίσθηση και πλούσιο σιρόπι. Το βύσσινο είναι και η καινοτομία που φέρνει ελληνικό χρώμα σ' αυτό το "παρφέ" που εκπέμπει ποιότητα. Τιμή: 8,90 ευρώ. (ΕΒΓΑ)

Scandal "The gianduia story" by Stelios Parliaros

Γνήσια γεύση gianduia (σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού) σε πλούσιο παγωτό με καραμελωμένα κομμάτια φουντουκιού και σιρόπι gianduia. Μαλακή υφή και καλά αρώματα σοκολάτας. Για σοκολατομανείς και όχι μόνο. Τιμή: 8,90 ευρώ. (ΕΒΓΑ)

Variete "Millefeuille"

Αλλη μια απόπειρα μεταφοράς γλυκού σε παγωτό. Το φύλλο υπάρχει με τη μορφή τριμμάτων και συνδυάζεται με κρέμα βανίλιας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παγωτό κρέμα. Τιμή: 6,90 ευρώ. (ΕΒΓΑ)

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.