Follow us

Δοκιμάσαμε τα παγωτά ψυγείου

Τα ψυγεία παγωτών αυτή την περίοδο έχουν την τιμητική τους. Εμείς κάναμε επέλαση σε όλα, δοκιμάσαμε τις οικογενειακές συσκευασίες και σας μεταφέρουμε τα συμπεράσματα.

Δοκιμάσαμε τα παγωτά ψυγείου

Η αλήθεια είναι ότι το παγωτό έχει πάρει τα πάνω του. Σίγουρα δεν υπάρχει πιο εγγυημένη απόλαυση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού από μια δροσερή γεύση παγωτού. Αυτή η γεύση όμως και η ποιότητα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και η ανανέωση έχει ξεκινήσει από τα απλά και εύκολα προσβάσιμα παγωτά ψυγείου και από τις εύχρηστες οικογενειακές συσκευασίες. Σύνθετοι συνδυασμοί, όπως το παγωτό γιαούρτι με σιρόπι βατόμουρο και ξηρούς καρπούς, το cheese cake φράουλα ή η σοκολάτα με άρωμα καρύδας είναι ένα μικρό αντιπροσωπευτικό δείγμα από αυτά που βρίσκεις πλέον στα ψυγεία των περιπτέρων ή των σούπερ μάρκετ και όπως διαπιστώσαμε είναι σκανδαλιστικά. Φυσικά δεν λείπουν οι κλασικές και καθαρές γεύσεις όπως η σοκολάτα, η βανίλια ή το καϊμάκι. Καθώς όμως τις δοκιμάζαμε διακρίναμε την καλή ποιότητα του γάλακτος, το άρωμα της κρέμας ή το είδος της σοκολάτας. Η υφή και το στόμα τους αμέσως γέννησε ιδέες για αυθόρμητες βραδιές στην βεράντα με μερικά αυτοσχέδια και γρήγορα γλυκά. Τις μπάλες βανίλιας με φρεσκοκομμένα φρούτα από το ψυγείο, την σοκολάτα αντίστοιχα με ότι ξηρούς καρπούς έχουμε και το καϊμάκι με κάποιο γλυκό του κουταλιού ή κάποια μαρμελάδα που φυλάμε στο ντουλάπι. Αυτή είναι μάλιστα μια από τις ευκολίες των παγωτών ψυγείου, γιατί η βασική τους είναι ότι βρίσκονται εύκολα, στην γειτονιά, στο δρόμο, οπουδήποτε είμαστε και προσφέρουν αμέσως την δροσιά που χρειαζόμαστε. Οι δε οικογενειακές συσκευασίες μας λύνουν ανά πάσα στιγμή τα χέρια. Για παράδειγμα έρχεται κόσμος στο σπίτι και αμέσως επιλέγοντας μια από τις καινούριες γεύσεις έχουμε ένα έτοιμο καλοκαιρινό γλυκό να σερβίρουμε ή έχουμε αρκετή ποσότητα από βανίλια- σοκολάτα για να συνοδεύσουμε τα δικά μας γλυκά.

Οι Δοκιμές
Για να σας βοηθήσουμε στις επιλογές σας πήραμε από τα ψυγεία οικογενειακές συσκευασίες με νέες και κλασικές γεύσεις και τις δοκιμάσαμε με την γευσιγνωστική ομάδα του Umami.Ακολουθούν τα συμπεράσματα μας

Cart d’or Crema Caramele Algida

Δοκιμάσαμε τα παγωτά ψυγείου

Όσοι επιλέγουν την καραμέλα θα ευχαριστηθούν αυτό το παγωτό. Καταρχήν η κρέμα του είναι πλούσια και πληθωρική. Η καραμέλα έχει δυναμική παρουσία με λαχταριστά κομματάκια καραμέλας διάσπαρτα παντού. Στο στόμα είναι βελούδινο και πλούσιο. Extra πρόταση: αν θέλετε κάτι πιο ήρεμο υπάρχει η σκέτη βανίλια που είναι πλούσια και γλυκιά.

Cheese Cake φράουλα Ben& Jerry

Νομίζεις ότι τρως πραγματικά παγωμένο cheese cake και αυτή είναι σίγουρα η επιτυχία του. Το μπισκότο ξεχωρίζει είναι ιδιαίτερα crispy και αποτελεί την ιδανική βάση για το τυρί. Η τελευταία πινελιά δίνεται από τις διακριτικές αλλά ζουμερές φράουλες. Extra πρόταση: Μπανάνα με κομματάκια σοκολάτας και καρύδια. Η γεύση και το άρωμα του παγωτού μπανάνα είναι όπως πρέπει και παντρεύεται τέλεια με τις νύξεις σοκολάτας.

Variete Καιμάκι Έβγα

Καλή μαστιχωτή αίσθηση και έντονο το άρωμα μαστίχας. Στη μύτη πρωταγωνιστεί επίσης το άρωμα του γάλακτος και του βουτύρου. Στο στόμα έχει ωραία λιπαρότητα που δεν κολάει στον ουρανίσκο. Μια καλή προσέγγιση αυτού του τύπου παγωτού με διάρκεια και επίγευση. Extra πρόταση: παρφέ βανίλια – σοκολάτα για μια πιο ελαφριά έκδοση του παρφέ με τραγανούς ξηρούς καρπούς.

Aloma Black Forest Nestle

Ένα παγωτό με ευχάριστη γεύση, καλή αίσθηση και ισορροπία ανάμεσα στην βανίλια και το κεράσι. Το σιρόπι κερασιού μάλιστα είναι καλό και παραμένει στο στόμα μας κατά την επίγευση για αρκετό διάστημα. Extra πρόταση: η ιταλικής καταγωγής stracciatella με μπόλικες νιφάδες σοκολάτας

Creme Brulle Nirvana

Ένα λαχταριστό παγωτό που θα λατρέψετε αν αγαπάτε την creme brulle. Αρώματα καλού γάλακτος αναμιγνύονται με καβουρδισμένη καραμέλα. Τα κομμάτια της καμένης καραμέλας μάλιστα είναι τραγανά και αντίστοιχα το σιρόπι καραμέλας είναι παχύ και καλό. Extra πρόταση: η σοκολάτα με άρωμα καρύδας, έχει προτερήματα που αμέσως σε ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς. Η ποιότητα της σοκολάτας είναι εξαιρετική και δένει αρμονικά με την χαρακτηριστική καρύδα.

Βανίλια – Κακάο Dolce Vita Κρι Κρι

Δυο κλασικές γεύσεις σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Μόλις φύγει το καπάκι την παράσταση κλέβουν οι λευκές χάντρες, πάνω από το παγωτό, που έχουν γεύση ωραίας γκοφρέτας. Το κακάο είναι συμπυκνωμένο και η βανίλια έχει μια ευχάριστη κοκκώδη υφή. Extra πρόταση: δοκιμάστε το αγριοκέρασο έχει δροσερή κρέμα και ζωηρή παρουσία του μαρασκίνο.

Scandal yogurt Sensation με σιρόπι βατόμουρο, αμύγδαλο και φιστίκι, Έβγα

Το γιαούρτι είναι φανταστικό στο στόμα, ποιοτικό με πολύ ωραία αίσθηση και υπόξινο τελείωμα. Οι ξηροί καρποί, που είναι σε χορταστικοί ποσότητα κάνουν αυτό το παγωτό πιο σύνθετο και το σιρόπι βατόμουρο του προσδίδει επιπλέον φρεσκάδα. Extra πρόταση: παραμένουμε στο σούπερ παγωτό γιαούρτι αλλά με σιρόπι μελιού και καραμελωμένα καρύδια. Τα υλικά του, μέλι και καρύδια είναι πολύ καλά και γενικά νομίζεις ότι έχει φτιαχτεί παραδοσιακά στο σπίτι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.