Follow us

Igloo creations

Παγωτό με γεύση creme brulee; Κι όμως. Αυτό είναι μόνο ένα από τα εκπληκτικά premium παγωτά Igloo Creations, που δημιουργήθηκαν από ένα έμπειρο team και έναν διακεκριμένο σεφ, τον Γιώργο Τσιακτσίρα. Μιλήσαμε μαζί του για την πορεία της κατασκευής, τη διαφορετικότητα και την ποιότητά τους.

Igloo creations

Παγωτό σουσάμι με μέλι και ταχίνι, βανίλια με βαλσαμικό και μέλι, spicy σοκολάτα τσίλι, apfelstrudel με μήλο, σταφίδες και καραμελωμένα καρύδια pecan, καταπληκτικό γιαούρτι με butterscotch από τη Σκοτία… Όλα ξεκίνησαν κάποιους μήνες πριν, όταν η γνωστή μάρκα παγωτών Igloo οραματίστηκε ένα νέο project, διαφορετικό και πρωτότυπο: να δημιουργήσει μια σειρά premium παγωτών, που θα είναι φτιαγμένα από πραγματικούς χυμούς, ξηρούς καρπούς και ποιοτικές πρώτες ύλες, και τα οποία θα διατίθενται σε επιλεγμένα εστιατόρια.

Ολόκληρο το project της μάρκας Iglοo Creations βασίστηκε σε μια μεγάλη ομάδα έμπειρων κατασκευαστών του παγωτού, αλλά και έναν επώνυμο σεφ, τον Γιώργο Τσιακτσίρα, ο οποίος συνεργάστηκε με την παραγωγό εταιρεία.

Καθισμένη μαζί με τον κύριο Τσιακτσίρα στα εργαστήριά τους, με μερικά μπολ παγωτού αραδιασμένα μπροστά μου και έχοντας εντυπωσιαστεί από την πρωτοτυπία αλλά και τις εξαιρετικές γεύσεις, αναρωτιέμαι πώς μπορεί να εμπνεύστηκε τα παγωτά.

«Η μεγάλη εμπειρία, η τριβή», απαντά χωρίς να το καλοσκεφτεί. «Επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με τον τομέα των εστιατορίων, η εμπειρία μου, σε συνδυασμό πάντα με την πολύτιμη συνεργασία των παρασκευαστών των Igloo Creations, έδωσε αυτά τα αποτελέσματα. Φυσικά, ένα τέτοιο project δεν υλοποιείται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά μέσα από εμπειρία, συνεχείς δοκιμές και πειραματισμούς». Τον ρωτώ πώς και ενεπλάκη με το χώρο του παγωτού και μου εξηγεί ότι είχε την ευκαιρία και στο παρελθόν να συνεργαστεί με το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της παρασκευαστικής εταιρείας. «Οι συγκεκριμένοι συνεργάτες γνώριζαν την παραγωγή του παγωτού σε εμπορικό επίπεδο.

Εγώ έβαζα την τέχνη μου, τις γνώσεις και την πρακτική, ενώ εκείνοι την επιστήμη. Ιδιαίτερα θετικό ήταν το γεγονός ότι εγώ είχα στη διάθεσή μου και το κοινό του εστιατορίου που δοκίμαζε τις γεύσεις κι έτσι μάθαινα αμέσως τι θέλει ο πελάτης, τι του αρέσει. Κάτι που αρέσει σ’ εμάς, δεν είναι απαραίτητο να αρέσει και στον κόσμο. Ο επαγγελματίας δεν δημιουργεί για να ικανοποιήσει το Εγώ του, αλλά το κοινό. Έτσι, ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουμε μαζί τη νέα σειρά των Premium παγωτών».

Έχοντας ήδη δοκιμάσει αρκετές από τις γεύσεις των καινούριων παγωτών, είμαι σε θέση να πω ότι, με σημαία την ποιότητα, τη διαφορετικότητα και τη συνεχή αναζήτηση, η ομάδα των Igloo Creations έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά.

«Αυτό που διαφοροποιεί τα Igloo Creations από τα υπόλοιπα παγωτά είναι οι πρωτότυπες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους και δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση, εντελώς διαφορετική από αυτήν που έχουμε συνηθίσει στο παγωτό. Τα υλικά είναι πρωτοποριακά, ‘‘προχωρημένα’’ ως γεύσεις και απευθύνονται σε ένα απαιτητικό κοινό που μπορεί να ξεχωρίζει την ποιότητα και να επιζητά τη διαφοροποίηση. Με καλές πρώτες ύλες και λίγη φαντασία, μπορεί κάποιος να δημιουργήσει σε κλασικές βάσεις και να αποκομίσει το σωστό αποτέλεσμα. Αυτό δεν ισχύει μόνο στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Τα καλά υλικά κάνουν τη διαφορά. Το σορμπέ φράουλα, για παράδειγμα, παρασκευάζεται από φυσικό χυμό φράουλας και όταν το δοκιμάζεις νομίζεις ότι γεύεσαι φρέσκια φράουλα. Επίσης, το ξύσμα του σορμπέ είναι φυσικό ξύσμα λεμονιού και το ίδιο ισχύει για πολλά άλλα υλικά. Προσπαθήσαμε πραγματικά να τα μεταφέρουμε στην παραγωγή με τον τρόπο που θα το έκανα κι εγώ ο ίδιος σε ένα εστιατόριο, απλώς τώρα αυτό έγινε με μεγαλύτερες ποσότητες και με πιο σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό».

Εξηγεί επίσης ότι ουσιαστικά αυτό που έκαναν ήταν να παντρέψουν την ποιότητα και την πρωτοπορία στη γεύση με κάποιο προϊόν εμπορικό αλλά και premium. «Το καλό ήταν ότι είχαμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Έτσι, εγώ γνώριζα τη δουλειά τους και εκείνοι τη δική μου. Είναι δύσκολο να συνυπάρξεις με επιστημονικές ομάδες, εάν δεν έχεις δουλέψει ξανά μαζί τους».

Το παγωτό είναι πραγματικά εξαίσιο. Πού μπορούμε να το βρούμε; «Σε επιλεγμένα εστιατόρια», μου απαντά και μου επεξηγεί τη διαδικασία. Οι χώροι εστίασης που θα προσφέρουν τα Igloo Creations θα λαμβάνουν παράλληλα και κάποιες προτάσεις σερβιρίσματος, δηλαδή πώς να τα συνδυάσουν με φρέσκες σάλτσες από φρούτα, με σάλτσες σοκολάτας ή creme anglaise ή πώς να σερβιριστούν σαν συνοδευτικό γλυκού, όπως π.χ. το παγωτό εσπρέσο με ένα σουφλέ σοκολάτας.

Τα παγωτά κυκλοφορούν με βάση τέσσερα διαφορετικά concept. «Back to the basics», με έξι βασικές γεύσεις παρασκευασμένες ως premium, όπως το υπέροχο παγωτό φιστίκι που μοσχοβολά φιστίκι Αιγίνης, το παγωτό σοκολάτα με πραγματική σοκολάτα, η φράουλα από χυμό φράουλας και η καραμέλα.

Στα «Σορμπέ» θα βρείτε ένα δροσερό λιμοντσέλο και έναν μπαχαρένιο ανανά. Στις «Γεύσεις του κόσμου», σοκολάτα με τσίλι από το Μεξικό, παγωτό εσπρέσο από την Ιταλία, apfelstrudel από την Αυστρία, creme brulee από τη Γαλλία και γιαούρτι-butterscotch από τη Σκοτία. Τέλος, υπάρχουν οι «Signature» γεύσεις, όπως σουσάμι με μέλι και ταχίνι και αρωματική λεβάντα με σπόρους παπαρούνας. Μόνο όταν τα γευθείτε θα καταλάβετε τη μοναδικότητά τους. Αναζητήστε τα σε επιλεγμένα εστιατόρια.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.