Τρουφάκια από τη Σάμο

Ντίνα Γκρουμούτη

Τρουφάκια από τη Σάμο

Και όχι μόνο με καταγωγή από τη Σάμο, αλλά και με σφραγίδα σαμιώτικη και βαθιά ελληνική: χαρακτηριστικό τους, το γνωστό μας γλυκό σαμιώτικο κρασί! Τα δοκιμάσαμε και μας άρεσαν. Κύρια υλικά, η σοκολάτα, καρύδι και μέλι από το νησί και το σαμιώτικο κρασί. Με γεύση μεστή και ισορροπημένη γλυκύτητα, πολύ καλή αίσθηση καρυδιού και εμφανές το κρασί από Μοσχάτο Σάμου, που τους δίνει και μια ιδιαίτερη, πολύ ευχάριστη γεύση. Ένα ευπρόσδεκτο κέρασμα, που συνδυάζει τη σοκολάτα με ελληνικές πρώτες ύλες και δίνει ταυτότητα στο γλυκό. Ταιριάζουν εξαιρετικά με το ίδιο γλυκό κρασί, για να κλείσουν ένα δείπνο ή για γιορτινό κέρασμα, με πολλά λικέρ αλλά και με κονιάκ και αποστάγματα.

Η έμπνευση και η παραγωγή ανήκουν στην Αργυρώ Αναστασίου, που κάτω από την ονομασία "theorima" φτιάχνει σαμιώτικα γλυκίσματα και κεράσματα.
Θα τα βρείτε στην Αθήνα στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1), στον Καρυοθραύστη (λεωφ. Μεσογείων 2), στην Κάππαρη (Ασκληπιού 22), στο Παντοπωλείον (Δημητρακοπούλου 34), στις Γεύσεις Ελλάδος (Γούναρη 10 Πειραιάς).

"Theorima, γλυκά από τη Σάμο", Μεσαίο Καρλόβασι Σάμου, τηλ. 22733 00464 @τα γλυκά της Αργυρώς

Αρχείο προτάσεων
Αγορά

Καταστήματα στην Αθήνα

Ανά περιοχή

όλες οι περιοχές

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων
σε όλη την Ελλάδα

όλες οι περιοχές


Αναζήτηση καταστημάτων και παραγωγών

Αναζητήστε καταστήματα και παραγωγούς δίνοντας μέρος του ονόματος