Συνταγές από το “Ουζερί του Λάκη”

Άρτεμις Τζίτζη 06/09/2018

Για χρόνια ολόκληρα, οι μυημένοι ψαροφάγοι της Αθήνας καταφεύγουν στο πιο cult ψαρομάγαζο του αθηναϊκού κέντρου για να ικανοποιήσουν τους πόθους τους για φρέσκο ψάρι και ιδιαίτερα μαγειρευτά με θαλασσινή αύρα. Το “Ουζερί του Λάκη” (που ο ιδιοκτήτης ονομάζεται Γιώργος Λάμπρου) βρίσκεται κρυμμένο στο τέλος ενός μίνι πεζόδρομου στην πλατεία Βικτωρίας, διαθέτει απλώς αξιοπρεπή διακόσμηση, μια εντυπωσιακή βιτρίνα βαρυφορτωμένη με ψαρικά από την Κύμη και τον Κορινθιακό και στην κουζίνα τη μαγείρισσα Άννα Πασσά, που ζει και αναπνέει για να επινοεί καθημερινά καινούργια ευφάνταστα πιάτα. Η επαγγελματική της ενασχόληση στο ουζερί ξεκίνησε το 2005 -πιο πριν ήταν μαγείρισσα σε βρεφικό σταθμό. Ποτέ δεν ξέρει εκ των προτέρων ποια θα είναι τα πιάτα ημέρας στο μαγαζί, αφού οι ιδέες έρχονται μαζί με τα ψάρια που καταφθάνουν στην κουζίνα της. Ό,τι και να φτιάξει πάντως, τον πρώτο ρόλο παίζουν οι καθαρές γεύσεις.

Όπως λέει η ίδια, “λατρεύω τα ψάρια και προσπαθώ να διατηρώ την ιδιαίτερη γεύση του καθενός, χωρίς να τη σκεπάζω και να την αλλοιώνω με πολλά μπαχαρικά, τσιγαρίσματα, σάλτσες -θέλω να καταλαβαίνει ο πελάτης, τι τρώει”.
Τα αρωματικά βότανα, τα χόρτα και τα λαχανικά συναντώνται σταθερά με τα ψαρικά (κυρίως δεύτερα και τρίτα ψαράκια) στις κατσαρόλες και τα τηγάνια της και οι δυνατές γεύσεις, ας πούμε μια μακαρονάδα με ρέγγα και αμύγδαλα, είναι το φόρτε της. Οι συνταγές που μας έδωσε κοστίζουν λίγο, είναι πολύ νόστιμες και γίνονται γρήγορα.

Ελπίδος 16, Πλ. Βικτωρίας, 2108213776, www.ouzeritoulaki.info, www.facebook.com/ouzeritoulaki.athens
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen