Το χρυσαφένιο καλαμπόκι στο πιάτο

Άρτεμις Τζίτζη 04/08/2018

Πουλιέται (ακόμα) ψημένο στις γωνιές, πουλιέται ωμό στα σουπερμάρκετ και τις λαϊκές αγορές, είναι στην εποχή του, είναι γλυκό και είναι μια μεγάλη καλοκαιρινή απόλαυση να το μασουλάς με λίγο αλατάκι, όπως είναι ολόκληρο επάνω στην “κούκλα”. Είναι όμως και μια καλή πρώτη ύλη για διάφορα εύκολα φαγητά. Μεγάλο πλεονέκτημα ή ευχαρίστηση η μαστιχωτή του υφή που δίνει ενδιαφέρον σε οποιοδήποτε έδεσμα. Επιπλέον ατού, το ότι είναι χορταστικό και ταιριάζει με πολλά υλικά. Αν το θέλουμε στην πιο απλή του μορφή, το βράζουμε σε αλατισμένο νερό ή το ψήνουμε στο φούρνο επάνω στη λαδόκολλα για 20 λεπτά γυρίζοντάς τους 2-3 φορές.  Αν βαριόμαστε τη διαδικασία υπάρχει φυσικά και κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα, αλλά το φρέσκο είναι εντελώς άλλο πράγμα. Η ελληνική κουζίνα δεν το έχει σε περίοπτη θέση, σε αντίθεση με την Αμερική και το Μεξικό όπου το λατρεύουν -η αμερικανική ήπειρος είναι άλλωστε η πατρίδα του. Ρίξτε μια ματιά στις συνταγές που σας προτείνουμε και αν σαν κάνουν κλικ, ρίξτε μια ματιά και εδώ για ακόμα περισσότερες ιδέες.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen