Ψάρια με λαχανικά στο φούρνο

Άρτεμις Τζίτζη 18/07/2018

Το πιο ελαφρό, εύγευστο και ορεκτικό τόσο στη γεύση όσο και στο μάτι φαγητό για το καλοκαίρι είναι ο συνδυασμός των ψαρικών και των λαχανικών. Πέρα από τη γεύση, έχουν και το πλεονέκτημα πως είναι πιάτα διαιτητικά και καθώς το “αίτημα” για τον έλεγχο του βάρους βρίσκεται στο προσκήνιο τέτοιες μέρες, τέτοια πιάτα έχουν πρώτη θέση στην καθημερινή ατζέντα.
Οι αρετές του συνδυασμού των ψαρικών και των λαχανικών δεν τελειώνουν εδώ, αφού είναι φαγητό πολύ υγιεινό, με τις σωστές άπαχες πρωτεΐνες, τα καλά λιπαρά και όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία των λαχανικών. Τα είδη των ψαριών που προτείνουμε εδώ είναι απλώς και μόνον ενδεικτικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ψάρι θέλουμε, φτάνει να μην έχει πολλά κόκκαλα για να μπορούμε να το φάμε μαζί με τα λαχανικά εύκολα, χωρίς να μετράμε κοκκαλάκια. Ακόμα, τα ψάρια μπορούν να είναι φρέσκα ή κατεψυγμένα και να προσθέτουμε όποια φρέσκα ή ξερά αρωματικά βότανα μας αρέσουν, έστω κι αν η συνταγή δεν τα αναφέρει. Ο φούρνος είναι ένα ακόμα ατού, αφού προσφέρει ευκολία χωρίς να πρέπει να έχεις το φαγητό σε συνεχή επιτήρηση.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen