Λεμονάτα με άλλο τρόπο

Άρτεμις Τζίτζη 13/07/2018

Είναι μια ξεχωριστή κατηγορία φαγητών τα λεμονάτα της ελληνικής κουζίνας: κοτόπουλο λεμονάτο, μοσχάρι λεμονάτο, χοιρινό λεμονάτο. Λίγες σταγόνες λεμόνι είναι αρκετές για να ανεβάσουν και το πιο πληκτικό φαγητό, ενώ το λαδολέμονο είναι η πιο αγαπημένη, απλή και ενδιαφέρουσα σάλτσα της ελληνικής κουζίνας.
Δίπλα στο λεμόνι, μια ολόκληρη σειρά από αρωματικά βότανα, φρέσκα και ξερά, παίζουν σε απόλυτη αρμονία, ενώ το σκόρδο, συμπληρώνει την “Αγία Τριάδα” των αρτυμάτων. Οι συνταγές που σας προτείνουμε εδώ δεν έρχονται από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αλλά από την ευρύτερη Μεσογειακή κουζινική παράδοση.
Ο συνδυασμός ελαιόλαδου και βουτύρου που προτείνουμε, δίνει στη σάλτσα πιο πλούσια και κρεμώδη υφή και πιο δυνατή γεύση. Αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε κάποια από αυτές τις συνταγές, το φρέσκο βούτυρο και όχι η μαργαρίνη, είναι μονόδρομος για γεύση που αξίζει τις θερμίδες της.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen