Εύκολα ορεκτικά με σπανάκι

Άρτεμις Τζίτζη 06/07/2018

Εντάξει, μπορεί το σπανάκι να έχει ταυτιστεί με τα υπέροχα παραδοσιακά μας φαγητά, όπως η διάσημη σπανακόπιτα, το σπανακόρυζο ή οι σουπιές με σπανάκι, αλλά η ιστορία του δεν τελειώνει εδώ. Πέρα από τις σαλάτες με φρέσκο σπανάκι -που και αυτές είναι προσθήκη των τελευταίων 15-20 χρόνων στο ελληνικό γευστικό μας ρεπερτόριο, το σπανάκι μπορεί να γίνει η βάση για μια μεγάλη γκάμα φαγητών, εύκολων και ταιριαστών στον ουρανίσκο μας.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να δημιουργήσουμε γευστικά, χορταστικά αλλά και διατροφικά επαρκή φαγητά, είναι ο συνδυασμός του με τυρί και αβγά. Είναι πιάτα που θα εκτιμήσουν και οι χορτοφάγοι, ενώ αρτύματα όπως το μοσχοκάρυδο, η καυτερή πιπεριά, το ταμπάσκο και η πάπρικα και αρωματικά βότανα όπως ο άνηθος και ο δυόσμος, πλουτίζουν παραπέρα τη γεύση τους.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen