Συνταγές από τη Μπουκαδούρα της Χαλκιδικής

Άρτεμις Τζίτζη 28/06/2018

Η χαρισματική μαγείρισσα Γιώτα Κουφαδάκη δημιουργεί στο εστιατόριό της “Μπουκαδούρα”, στην παραλία Ελιά στη Νικήτη Χαλκιδικής, μια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα προικισμένη με πραγματικά αυθεντική νοστιμιά (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας). Το σερβίρισμα γίνεται με περιποίηση γεμάτη θέρμη και ο χώρος εκπέμπει μοναδική γοητεία: επάνω στη θάλασσα, στεγάζεται σ' ένα αιωνόβιο αγροτόσπιτο με βαριά ξύλινα δοκάρια, λουλουδιασμένη αυλή, λευκά τραπεζομάντιλα και ατέλειωτη θέα στο Αιγαίο.
Πριν ακόμα αρχίσουν να προσγειώνονται στο τραπέζι τα κυρίως πιάτα, το τυρί με αρωματικά βότανα και φιστίκι Αιγίνης με συνοδεία από μαρμελάδα σμέουρα και κρασί και η μοσχοβολιστή σαλάτα με τα πολύχρωμα ντοματάκια προφέρουν το όνομα του ελληνικού καλοκαιριού, όπως και τα ντολμαδάκια γιαλαντζί. Καταπληκτικά τουρσιά, ανάμεσά τους και λωτός και καρπούζι και φτέρη.

Στα κυρίως πιάτα, η Γιώτα Κουφαδάκη παίζει χωρίς αντίπαλο μ’ ένα σερί από την παραδοσιακή και την τοπική κουζίνα, στην πιο αυθεντική τους εκτέλεση: μουσακάς “σκλυροπυρηνικός” μόνο με μελιτζάνες, κεμπαπάκια τυλιγμένα σε αμπελόφυλλο, ψάρι γιαχνί με μπόλικα κρεμμύδια και κολομπαρόπιτα (κολοκυθόπιτα), χταπόδι ξυδάτο, κεφτέδες με τόνο, “ψήμα” (το πασχαλιάτικο κατσικάκι της Χαλκιδικής) και καμιά 15αριά άλλα ορεκτικότατα και πεντανόστιμα.
Στο τερέν των γλυκών γεύσεων, σαν άλλος αλχημιστής, πειραματίζεται ασταμάτητα με αρωματικά βότανα και φρούτα. Λάτρεψα τη μαρμελάδα με λεβάντα και τη μαρμελάδα με ουΐσκι, πορτοκάλι και σοκολάτα, καθώς και τα λικέρ της: ιδιαίτερο το λικέρ χαμομήλι και το λικέρ ελιά.  Οι συνταγές που μας έδωσε είναι πανεύκολες και νοστιμότατες. Αυτό είναι άλλωστε και το “μυστικό της” και το αξεπέραστο μαγειρικό της στιλ.

“Μπουκαδούρα”,https://www.facebook.com/MpoukadouraAkteElias/, τηλ. 6944547239




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen