Μαγειρεύει το “Παραλιακόν” της Καβάλας

Άρτεμις Τζίτζη 01/06/2018


Με μια ποικιλία από 50 διαφορετικές γεύσεις της Μακεδονίας και της τοπικής κουζίνας της Καβάλας, που έρχονται σε δίσκο ή σερβίρονται μεμονωμένα, είτε σαν μεζές, είτε σε κανονική μερίδα, ο Νίκος Χαραλαμπίδης, ιδιοκτήτης και μάγειρας του μεζεδοπωλείου “Παραλιακόν” επάνω στο λιμάνι της Καβάλας κερδίζει εύκολα τον τίτλο του “άρχοντα των μακεδονίτικων tapas”. Η καταγωγή του και η “θητεία” του στα οικογενειακά εδέσματα, απεικονίζει μια σοβαρή πλευρά της προσφυγικής multi culti κουζίνας της Καβάλας: η μητέρα του από την Καππαδοκία και τους Καραμανλήδες, ο πατέρας του Καραμανλής και λίγο Πόντιος.

Ο σεφ Νίκος Χαραλαμπίδης

Ο σεφ Νίκος Χαραλαμπίδης

Ο ίδιος έχει εμπειρία στην εστίαση από το 2002 και η δράση του στην κουζίνα δεν περιορίζεται μόνο σε μεζέδες και μαγειρευτά, αλλά επιχειρεί πολύ επιτυχημένα στο χώρο του κρέατος με υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη και αξιοσημείωτες ικανότητες ψήστη. Ο εσωτερικός χώρος του μεζεδοπωλείου είναι μικρός και θερμός και φιλοξενεί μια ωραία συλλογή από ραδιόφωνα-αντίκες, ενώ ο εξωτερικός χώρος, σίγουρα δεν διεκδικεί διακοσμητικές δάφνες, πλην όμως έχει θέα στο λιμάνι της Καβάλας και στο χαρούμενο πήγαιν’-έλα, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.

Ερυθρού Σταυρού 6, Καβάλα (λιμάνι), 251 021 1005, https://www.facebook.com/ParaliakonMezedopoleion/ 





Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen