Στην κουζίνα του σεφ Νίκου Ισπυρούδη

Άρτεμις Τζίτζη 13/04/2018

Ο πολύ νέος και πολύ ικανός σεφ Νίκος Ισπυρούδης, executive chef στο εστιατόριο “Daios Food Bar-Restaurant” του ξενοδοχείου Daios Luxury Living, δημιουργεί πιάτα με έμφαση στη Μεσόγειο και στην ελληνική κουζίνα και ενσωματώνει αρμονικά στις γαστρονομικές του συνθέσεις χαρακτηριστικά μακεδονίτικα προϊόντα, εκσυγχρονίζοντας, με τέχνη και άποψη, παραδοσιακά εδέσματα τόσο από τη Μακεδονία όσο από τις άλλες περιοχές της χώρας.

Έχοντας περάσει από τις κουζίνες σημαντικών ξενοδοχειακών εστιατορίων όπως του Elounda Bay και του Elounda Beach ανέλαβε αρχικά την κουζίνα του Daios Cove στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη και μετά στο εστιατόριο “Pomegranate” στη Χαλκιδική πριν αναλάβει τη σημερινή του θέση στο εστιατόριο “Daios Food Bar-Restaurant” του ξενοδοχείου Daios Luxury Living.


Ο Νίκος Ισπυρούδης

Ο Νίκος Ισπυρούδης

Το εστιατόριο βρίσκεται επάνω στη λεωφόρο Νίκης, μια ανάσα από τον Λευκό Πύργο και περιβάλλεται από μεγάλες τζαμαρίες με ονειρεμένη θέα στον Θερμαϊκό. Ο all day χαρακτήρας του φέρνει από το πρωί στα τραπέζια του Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας και η φρεσκάδα του μενού και των γεύσεων το κάνουν προορισμό για όσους αναζητούν μια προσεγμένη, αρωματική και καλομαγειρεμένη κουζίνα. 
Οι συνταγές που μας έδωσε αποτυπώνουν την πολυσυλλεκτικότητα του μενού του εστιατορίου, αφού περνούν άνετα από την ποντιακή πίτα “περέκ” με παστουρμά, στη μεσογειακή σαλάτα “ταμπουλέ” και τα κρητικά τσιγαριαστά χόρτα που συνοδεύουν ένα ψητό λαυράκι και στην πανελλαδική γλυκιά πορτοκαλόπιτα.

“Daios Food Bar-Restaurant”, Λ. Νίκης 59 Τηλ. 2310254692

https://www.facebook.com/DaiosFoodBarRestaurant/

Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen