Στην κουζίνα του “Clochard” με συνταγές από τον σεφ Κωνσταντίνο Φούρναρη

Άρτεμις Τζίτζη 04/04/2018

Μέσα στα 40 χρόνια της λειτουργίας του “Clochard”, ο χαρισματικός ιδιοκτήτης του Γιώργος Βασίλογλου, το έχει αναδείξει ως το κλασικό καλό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, θεσμό για τους Θεσσαλονικείς και με διαχρονική επιτυχία ανάμεσα στους επισκέπτες της πόλης. Με πολλά βραβεία από το “αθηνόραμα” και διεθνή αναγνώριση, είναι διακριτικά πολυτελές, με αστική κομψότητα και θερμή ατμόσφαιρα. Βασικό του πλεονέκτημα είναι πως όταν κλείνεις τραπέζι εδώ, αισθάνεσαι απόλυτα σίγουρος ότι θα απολαύσεις νόστιμο και καλοφτιαγμένο φαγητό με πολύ καλές πρώτες ύλες, ότι η εκτενής wine list περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιού και ότι θα σε περιποιηθούν με τον τρόπο που αξίζει σε ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου. Ως αναγνώριση για την συμβολή του Clochard στη γαστρονομική εξέλιξη ήταν και η απονομή Ειδικού Βραβείου στον ιδρυτή του Γιώργο Βασίλογλου, στην τελετή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στη Θεσσαλονίκης.


Ο Κωνσταντίνος Φούρναρης

Ο Κωνσταντίνος Φούρναρης

Αν  θέλουμε να δώσουμε το στίγμα του μενού, θα λέγαμε πως κινείται στα πλαίσια ενός γαστρονομικού κοσμοπολιτισμού με προτίμηση στη Μεσόγειο και με πολλές αναφορές στην ελληνική κουζίνα. Η εμφάνιση στο προσκήνιο του νεαρού Αλέξανδρου Βασίλογλου, του γιου του ιδρυτή του εστιατορίου, έδωσε νέα πνοή στο “Clochard,  εκσυγχρονίζοντας τον χώρο και προσαρμόζοντας την κουζίνα στα αιτήματα της σύγχρονης γεύσης. Το δύσκολο έργο της γαστρονομικής υποστήριξης ενός τόσο απαιτητικού εστιατορίου έχει αναλάβει ο σεφ Κωσταντίνος Φούρναρης, που ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Clochard το 2006 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Επομένως μπορούμε να πούμε πως ο νεαρός σεφ είναι “παιδί” του εστιατορίου αφού έχει ζυμωθεί με το ύφος και το πνεύμα του από τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα.  Οι δημιουργίες του αναφέρονται σε μια  σύγχρονη κουζίνα και ενσωματώνουν γευστικές επιρροές από τη γαλλική κουζίνα και τη Μεσόγειο με αισθητή την ελληνική παρουσία. Οι συνταγές που επέλεξε από τον κατάλογο ο σεφ, κινούνται στη γραμμή της κλασικής ελληνικής παράδοσης και περιλαμβάνουν και τους εμβληματικούς λαχανοντολμάδες του εστιατορίου (σαρμαδάκια), που έχουν κατακτήσει γενιές και γενιές Ελλήνων και ξένων καλοφαγάδων.  

Προξ. Κορομηλά 4, 2310239805 http://www.clochard.gr





Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen