Θαλασσινές συνταγές από τον σεφ Βασίλη Τσατσάκη

Άρτεμις Τζίτζη 25/03/2018

Τα ψαροεδέσματα του νεαρού σεφ Βασίλη Τσατσάκη (executive chef στα εστιατόρια “Ψαράδες”, "Λούτσος" και πρόσφατα στο "Άδολο") κρατούν όλη τη θαλασσινή γοητεία μαζί με αυτό το ιδιαίτερο “κάτι”, που παίζει όμορφα με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και έχει δημιουργήσει ένα αφοσιωμένο fan club.
Με κρητική καταγωγή (γεννήθηκε στο Ηράκλειο), ο σεφ ζυμώθηκε από μικρός με τη μαγειρική τέχνη, αφού η οικογένειά του διατηρούσε ταβέρνα με παραδοσιακή κρητική κουζίνα και έχει αγαπήσει από παιδί τις μαρμίτες και τις γεύσεις. Συνεργάσθηκε με μια ολόκληρη σειρά γνωστών εστιατορίων.

Ο Βασίλης Τσατσάκης, αγαπάει πολύ τα μαγειρευτά με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά, κάτι όχι πολύ συνηθισμένο, και δίνει μεγάλη σημασία στην ανάδειξη της ξεχωριστής θαλασσινής γεύσης του κάθε υλικού. Η ικανότητά  του να συνδυάζει τα ψάρια και τα θαλασσινά με τα πιο αγαπημένα ελληνικά λαχανικά και αρωματικά βότανα για να δημιουργήσει ξεχωριστά πιάτα με απίστευτη νοστιμιά, είναι αυτό που χαρακτηρίζει το γαστρονομικό του ύφος. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στα μενού του είναι τα “ωμά” , στα οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία και εξαιρετική ικανότητα: καρπάτσο, ταρτάρ, σεβίτσε, κλπ.


Ο Βασίλης Τσατσάκης

Ο Βασίλης Τσατσάκης

Οι συνταγές που μας έδωσε ο σεφ Βασίλης Τσατσάκης είναι εδέσματα με έμπνευση, ανάμεσά τους και το signature πιάτο του. Θα το φτιάξουμε, τόσο αυτό όσο και τα υπόλοιπα πιάτα, με τα συνηθισμένα μας εργαλεία και τις απλές τεχνικές της ελληνικής κουζίνας, αλλά η απίστευτη νοστιμιά τους, δείχνουν την τέχνη του σεφ, που κατορθώνει να μετατρέπει το απλό και το καθημερινό σε ξεχωριστό και απολαυστικό.

"Ψαράδες: www.psaradesresto.gr

"Λούτσος":www.facebook.com/loutsos.voula

"Αδολο": www.facebook.com/adoloresto
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen