Συνταγές της Άνοιξης

Τι πιο ανοιξιάτικο από τα φρέσκα βότανα και τα λαχανικά, τα αρωματικά χόρτα και το απίστευτο άρωμα από τα άνθη της λεμονιάς; Θα ήταν κρίμα να μην τα βάλουμε στο πιάτο μας και στο καθημερινό μας τραπέζι, σε ένα σερί εύκολων, δημιουργικών και ελαφρών γεύσεων. Οι συνταγές που σας προτείνουμε, προέρχονται σχεδόν από όλον τον κόσμο -Ιταλία, Κίνα, Ινδία, Μεξικό- και οι φιλοδοξίες τους είναι απλές: χρησιμοποιώντας ό,τι πιο φρέσκο και εποχικό, με όσο λιγότερο μαγείρεμα και όσο λιγότερο χρόνο, να “αποσπάσουμε” όσο γίνεται περισσότερα αρώματα, νοστιμιά και γεύση.

Οι εθνικές συνταγές, όσο κι αν απέχουν η μια από την άλλη, έχουν στην αυθεντική τους μορφή ως κοινούς παρανομαστές τη σοφή μίξη υλικών και γεύσεων, με τους πιο απλούς και γρήγορους τρόπους. Πριν υπάρξουν τα μηχανήματα (εργαλεία) χρειαζόταν άπειρος χρόνος, αφού όλα γίνονταν με τα χέρια. Οπότε, μια μακαρονάδα με λίγο λεμόνι και λίγη παρμεζάνα ή γαρίδες με σάλτσα τσιμιτσούρι που (για να γίνει χρειάζεται μόνο το λιώσιμο των αρωματικών) ή τα τηγανητά σπρινγκ ρολς, που τα κουβαλούσες και μαζί σου, ήταν η λύση.

Back to the basics λοιπόν.





Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen