Ένα αλλιώτικο γιορτινό τραπέζι

Άρτεμις Τζίτζη

Ένα αλλιώτικο γιορτινό τραπέζι

Άλλο ένα γιορτινό τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους; Ναι, ευτυχώς άλλο ένα τέτοιο τραπέζι! Για κάποιους από εμάς, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σημαίνει κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο. Για κάποιους άλλους, σημαίνει γαλοπούλα γεμιστή ή γουρουνόπουλο ή ένα φαγητό, που έτρωγε πάντα η οικογένειά τους τέτοιες μέρες. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουμε, στο αρχείο μας υπάρχουν εκατοντάδες προτάσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρούμε ό, τι μας ταιριάζει. Εμείς, με τη σειρά μας, αποφασίσαμε σήμερα, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, να προτείνουμε ένα πλήρες μενού με κύριο πιάτο ένα καλοθρεμμένο κόκορα. Μαριναρισμένος, με τα λαχανικά του, εύκολος στην παρασκευή και πολύ νόστιμος. Ο ξινόχοντρος σούπα με τρουφέλαιο για αρχή, δίνει τον χαρακτήρα του “πολυτελούς” με ελληνικές πινελιές και στο  ίδιο πνεύμα είναι και το πλιγούρι με τις σταφίδες, τα συκωτάκια και το ρόδι, που “υποκαθιστά” κατά κάποιον τρόπο τη γέμιση που θα περιείχε η γαλοπούλα, αλλά γίνεται πιο εύκολα.
Κρεπούλες γεμιστές με παστουρμά για ορεκτικό, μια δυνατή σαλάτα με ραντίτσιο, φακές, κολοκύθα, μήλα και ζεστή βινεγκρέτ, που προσθέτει υφές και αρώματα και ένα θεαματικό και σούπερ εύκολο τράιφλ στα χρώματα της γιορτής, για επιδόρπιο. Αν προσθέσουμε και μια μικρή ποικιλία από τυριά, το τραπέζι θα γίνει πιο πλούσιο, αν και το παραπάνω μενού δεν θα αφήσει κανέναν με γευστικά κενά.
Ό,τι κι αν αποφασίσετε, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο τραπέζι σας, με καλή διάθεση και ομόνοια.

Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen