Ζυμαρικά με ωμές, μυρωδάτες σάλτσες

Άρτεμις Τζίτζη

Ζυμαρικά με ωμές, μυρωδάτες σάλτσες

Σύμφωνα με μια καλά τεκμηριωμένη άποψη, το μαγείρεμα επάνω στη φωτιά έφτιαξε τον πολιτισμένο άνθρωπο. Πριν τη φωτιά έτρωγε το κρέας –από τη στιγμή που το έβρισκε βέβαια, ωμό και ματωμένο, μετά το έκανε bbq  και μοσχαράκι κοκκινιστό. Σίγουρα ήταν μια καθοριστική αλλαγή. Με βάση αυτή την αντίληψη, ίσως η ωμοφαγία, δηλαδή η απόρριψη της φωτιάς για τη δημιουργία ενός φαγητού και αντ΄ αυτής, η χρήση άλλων μορφών επεξεργασίας όπως το τρίψιμο, το κοπάνισμα, το ψιλοκόψιμο, το λιώσιμο, να θεωρείται μέχρι και ιστορική προδοσία, όσον αφορά την πολιτισμική πρόοδο. Απόψεις… Ορισμένα υλικά λοιπόν, προσφέρονται ιδιαίτερα για την ωμή μεταχείρισή τους, διατηρώντας τα ιδιαίτερα αρώματά τους και την υφή τους στο έπακρο και μάλιστα, όπως συμβαίνει όταν μετατρέπονται σε σάλτσες για να ντύσουν καυτά ζυμαρικά (και γιατί όχι ένα ωραίο φρεσκομαγειρεμένο ρύζι) τα αρώματα αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο ενώ ακόμα και η αισθητική του πιάτου είναι φρέσκια και λαχταριστή.

Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen