Ανοιχτά σάντουιτς, το εύκολο ορεκτικό

Άρτεμις Τζίτζη

Ανοιχτά σάντουιτς, το εύκολο ορεκτικό

Μια γερή φέτα ψωμί με κάτι τις επάνω, είναι από τις πιο αρχαίες γευστικές απολαύσεις, οπουδήποτε στον δυτικό κόσμο. Διάσημες εκδοχές αυτής της απλής «συνταγής» ή όπως λέγεται στα αγγλικά open faced sandwich, είναι σίγουρα τα σκανδιναβικά ανοιχτά σάντουϊτς και ειδικά τα smørrebrød, δηλαδή τα ανοιχτά σάντουϊτς της Δανίας με ψωμί σίκαλης και κρύο κρέας ή ψαρικά, οι μπρουσκέτες και τα κροστίνι της Ιταλίας οι γαλλικές tartines και, βεβαίως, η δικιά μας «μια φέτα ψωμί με …». Όπου δίπλα στο «με», μπορούμε να συμπληρώνουμε από το απλούστατο ελαιόλαδο και ρίγανη ή πελτέ ντομάτας και ρίγανη –αφού ψήσουμε πρώτα το ψωμί μας-, μέχρι όπου φθάσει η φαντασία μας και η διαθεσιμότητα των υλικών στην κουζίνα μας. Με δεδομένο πως τα open faced sandwitches καλωσορίζουν άνετα δίπλα τους ένα ποτήρι κρασί, ένα τσίπουρο, ένα ούζο ή ένα σκληρό ποτό, προτείνουμε τις συνταγές που ακολουθούν. 

Α.Τ.

Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen