Τα άλλα γεμιστά

Άρτεμις Τζίτζη

Τα άλλα γεμιστά

Υπάρχουν γεμιστά και γεμιστά: τα κλασικά και κοσμαγάπητα γεμιστά με τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, τα λίγο πιο σπάνια, όπως αυτά με τους κολοκυθανθούς και μερικά σχεδόν άγνωστα, όπως οι μελιτζάνες γεμιστές με ολόκληρα ορτύκια! Όλα είναι θεαματικά, όλα είναι χορταστικά και όλα θέλουν τον χρόνο τους. Βρίσκονται, όμως, στην καρδιά της ελληνικής μας κουζίνας και εκτός από τον κλασικό τρόπο, δηλαδή με βασική ύλη το ρύζι μόνο του ή μαζί με κιμά, μπορούν να γίνουν και με τραχανά, με πλιγούρι, ακόμα και με στάρι βρασμένο, δίνοντας μια διαφορετική, ενδιαφέρουσα γεύση και υφή. Απαραίτητη προσθήκη τα άφθονα αρωματικά χόρτα και το αργό, υπομονετικό ψήσιμο για να ενωθούν και να μελώσουν τα υλικά. Είναι καλύτερα γευστικά την επομένη ημέρα και χάνουν όλη τη χάρη τους αν σερβιριστούν καυτά. Χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου είναι το ιδανικό.

Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen