Κόκορας για την Πρωτοχρονιά

Άρτεμις Τζίτζη

Κόκορας για την Πρωτοχρονιά

Ένα χορταστικό τραπέζι με τον κόκορα πρωταγωνιστή προτείνουμε για ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Θα τον βράσουμε 40' για τη σούπα και στη συνέχεια θα τον βάλουμε στο φούρνο για να τον σερβίρουμε ως κύριο πιάτο. Στην ίδια ελληνική λογική είναι και τα υπόλοιπα πιάτα του γεύματος: τυρόπιτα, μπουρεκάκια και μια πλούσια σαλάτα με μανιτάρια. Αν και αυτό το μενού ακούγεται αρκετά χαμηλών τόνων, έχει μπαχαρικά, βότανα και ξηρούς καρπούς που του προσθέτουν γευστική ένταση και ωραίες υφές. Βασικό χαρακτηριστικό του, σε αισθητικό επίπεδο, είναι τα ουδέτερα χρώματα των φαγητών, στη γκάμα του λευκού και του μπεζ. Μετά τη χρωματική περιδίνηση των Χριστουγέννων -ίσως και τα γιορταστικά ξενύχτια- σκεφτήκαμε ότι η «ήσυχη» όψη του τραπεζιού, σε συνδυασμό με τις καθησυχαστικές σπιτικές μυρωδιές, είναι  καλός συνδυασμός για να ξεκινήσουμε με δύναμη τον νέο χρόνο…

Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen