Το κυρίως γιορτινό πιάτο

Άρτεμις Τζίτζη

Το κυρίως γιορτινό πιάτο

Ένα «δυνατό» κυρίως πιάτο είναι αρκετό για να υποστηρίξει ένα καλό τραπέζι υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρχουν δίπλα αρκετά συνοδευτικά με μαγειρεμένα λαχανικά, πατάτες ή ρύζι ή ζυμαρικά (όχι και τα τρία μαζί στο ίδιο μενού) και σαλάτες με ωμά λαχανικά. Η ετοιμασία μιας πιο μεγάλης σειράς πιάτων στο στιλ ορεκτικά, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο κλπ, ίσως να είναι εντυπωσιακό, ίσως να είναι πιο αρμόζον σε μια επίσημη περίσταση, πλην όμως στα σπίτια μας με τους φίλους μας και τους συγγενείς, το πιο απλό σχήμα (κυρίως και συνοδευτικά) είναι υπεραρκετό. Ως συνοδευτικά, λοιπόν, θα μπορούσαν να υπάρχουν απλά βραστά λαχανικά με μουστάρδα ή μαγιονέζα, ψητά λαχανικά με λαδολέμονο, βραστές πατάτες με βούτυρο ή τυρί κρέμα και φρέσκα αρωματικά βότανα, λευκό ρύζι ή ζυμαρικά με τη σάλτσα του κρέατος, πουρέδες από λαχανικά ενισχυμένοι με λίγη κρέμα γάλακτος και βεβαίως, ωμές σαλάτες: πράσινα φυλλώδη λαχανικά –μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, μαζί με ξηρούς καρπούς, ξερά και φρέσκα φρούτα, φύτρα και ό, τι άλλο μας κάνει κέφι. Keep it simple και θα περάσουμε όλοι μια χαρά τούτα τα Χριστούγεννα…

Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen