Γλυκά κεράσματα

Άρτεμις Τζίτζη

Γλυκά κεράσματα

Ο πιο απλός τρόπος για να κεράσουμε κάτι μικρό τους καλεσμένους μας, είναι προφανώς να αγοράσουμε έτοιμα σοκολατάκια ή άλλα μικρά γλυκά. Ο αμέσως πιο απλός τρόπος, είναι να φτιάξουμε ένα μεγάλο γλυκό και να το κόψουμε σε κομμάτια. Ο πιο δύσκολος, με την έννοια πως είναι ένας τρόπος χρονοβόρος,  είναι να φτιάξουμε πολλά, μικρά, ατομικά γλυκά μόνοι μας. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι η αίσθηση προσωπικής φροντίδας για τον καλεσμένο μας και η ωραία εμφάνιση: ένα ολοκληρωμένο γλυκό, με τη γαρνιτούρα του ολόκληρη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Με δεδομένο πως από τώρα και στο εξής η μια γιορτή διαδέχεται την άλλη ασταμάτητα και μέχρι τις μεγάλες Γιορτές του τέλους του Δεκέμβρη, σκεφτήκαμε να δώσουμε ορισμένες ιδέες για φροντισμένα γλυκά, που θέλουν τους υπολογισμούς και το χρόνο τους. Ευκολότερο από όλα, το τράιφλ, που στην πραγματικότητα είναι ένα συμπίλημα από φαντασία, ευρηματικότητα και ό,τι γλυκό βρίσκεται τριγύρω. Και το τζιζ κέικ βεβαίως, αφού σε πολλές εκδοχές του δεν χρειάζεται ψήσιμο. Θα υπάρχουν κι άλλα εύκολα, αλλά εδώ θα βρείτε σουφλέ, ταρτάκια και πιτάκια που θέλουν τη σχετική δουλειά. Το καθένα από αυτά, πιο εύκολα ή πιο δύσκολα, έχει τη χάρη του. Όλα μαζί συγκεντρωμένα σε ένα μπουφέ γλυκών, αν σκεφτούμε ποτέ κάτι τέτοιο, είναι υπέροχα.

Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος