Γλυκά με βερίκοκα

Άρτεμις Τζίτζη 05/06/2018

Δύο γεμάτους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούνιο και Ιούλιο, έχουμε στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε τα υπέροχα βερίκοκα. Δικές μας ελληνικές ποικιλίες, τα εξαιρετικά, πολύ αρωματικά, γευστικά και όχι πολύ γλυκά βερίκοκα Διαμαντοπούλου, που δεν κάνουν και πολύ συχνά την εμφάνισή τους στις αγορές, αφού είναι πολύ ευαίσθητα και μεταφέρονται δύσκολα.  Τα πιο εντυπωσιακά σε εμφάνιση βερίκοκα Μπεμπέκου, με το έντονο πορτοκαλί χρώμα (σε σχέση με το αχνό και σχεδόν κίτρινο χρώμα των βερίκοκων Διαμαντοπούλου) που βρίσκουμε και πιο εύκολα. Τα μικρούλικα τσαουλιά της Αττικής και τα υπερπρώιμα της Τίρυνθας. Τα τεράστια ξένων ποικιλιών βερίκοκα, που βρίσκουμε πολλές φορές στην αγορά, δεν λένε και πολλά πράγματα γευστικά, σε σχέση με τις ελληνικές ποικιλίες. Πέρα από τη μεταξωτή τους σάρκα, το άρωμά τους και τη γλυκιά και ελαφρώς όξινη γεύση τους, τα βερίκοκα έχουν σοβαρή προσφορά από διατροφική άποψη: περιέχουν βιταμίνες Α, C και Β, το περίφημο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο και πάμπολλα άλλα καροτονοειδή (β – καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη),  Όλα αυτά τα συστατικά, εκτός από το όμορφο χρώμα του βερίκοκου, είναι υπεύθυνα και για τις σοβαρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του φρούτου, που προστατεύουν τα μάτια και την καρδιά και προλαμβάνουν διάφορες μορφές καρκίνου. Με σχετικά λίγες θερμίδες (51 θερμίδες στα 3 μέτρια βερίκοκα) και πολλές ίνες, κερδίζουν άνετα μια γερή θέση στο καλοκαιρινό διαιτολόγιο.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος