Το μενού του Δεκαπενταύγουστου

Άρτεμις Τζίτζη

Το μενού του Δεκαπενταύγουστου

Δεν είναι πάντα εύκολο να σκεφτείς την κουζίνα και τις μαγειρικές το Δεκαπενταύγουστο. η μεγάλη γιορτή συμπίπτει με τη μεγάλη φυγή για τις διακοπές, η διάθεση δείχνει προς τη νωχέλεια και την ξεκούραση και όχι την επιμέλεια και τον κόπο, έστω κι αν είναι προς τιμήν της γαστρονομίας. Πάντως το γεγονός της μεγάλης γιορτής παραμένει, οι Μαρίες οι Παναγιώτηδες και οι Δέσποινες γιορτάζουν, οι φίλοι και οι παρέες συναντιούνται και τα εξοχικά σπίτια γεμίζουν κόσμο.Πολλοί από εμάς δεν θα έχουμε αργία στην κουζίνα μας, αλλά θα επιλέξουμε  να στρώσουμε τραπέζι για αγαπημένο κόσμο.
Η κεντρική ιδέα, λοιπόν, είναι ένα μενού με επίκεντρο το κρέας και μάλιστα κατσίκι ή αρνί όπως επιτάσσει η παράδοση. Αν γίνει στο φούρνο, κερδίζουμε χρόνο και ανταποκρινόμαστε και στα αταβιστικά αντανακλαστικά της ελληνικής μας γεύσης. Κατά τα λοιπά, μια περίεργη σαλατούλα, ένα εύκολο ορεκτικό, ένα φρουτένιο επιδόρπιο, συνδυάζουν το δοξαστικό ύφος της μέρας με την ανάγκη για όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο και επίβλεψη στις κατσαρόλες και τα ταψιά.  Το μενού που σας προτείνουμε πιστεύουμε ότι θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας και θα σας  αφήσει αρκετό χρόνο για να απολαύσετε την παρέα τους

Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen