Πορτοκαλένιες γεύσεις

Ντίνα Γκρουμούτη

Πορτοκαλένιες γεύσεις

Ποιος αντιστέκεται στη μυρωδιά του φρεσκοστυμμένου πορτοκαλιού; Τα πορτοκάλια είναι τώρα στην εποχή τους. Μπαίνουν σχεδόν σε όλα τα γλυκά (ακόμα και στα γλυκά ταψιού) χαρίζοντας ένα ευχάριστο άρωμα φρεσκάδας. Το ίδιο άρωμα θα ταιριάξει στη βινεγκρέτ μιας πράσινης σαλάτας, ενώ και ολόκληρα φετάκια πορτοκαλιού μπαίνουν σε σαλάτες και σάλτσες φαγητών. Μιλώντας για γλυκίσματα, το άρωμα και η γεύση του φρέσκου πορτοκαλιού δεν αντικαθίσταται με τον καλύτερο έτοιμο χυμό -μην δοκιμάσετε, άδικος κόπος… Το περισσότερο άρωμα, βέβαια, βρίσκεται στην εξωτερική κίτρινη φλούδα. Την παίρνετε μόνο από ακέρωτα πορτοκάλια, και αν δεν είστε βέβαιοι, προτιμήστε τα βιολογικά. Είναι σημαντικό να την αφαιρούμε με κοφτερό μαχαιράκι προσεκτικά, παίρνοντας μόνο το κίτρινο μέρος, καθώς το λευκό πικρίζει (το ίδιο προσέχουμε και όταν την τρίβουμε στον τρίφτη). Ευκολότερα τρίβονται τα πολύ φρέσκα, κρουστά πορτοκάλια. Αν αναζητάτε ένα εύκολο και εμφανίσιμο γλυκό για το απογευματινό τσάι ή τον καφέ σας, δοκιμάστε το κέικ πορτοκαλιού με γκλάσο που σας προτείνουμε. Τα κάπκεικ, πάλι, θα αρέσουν ιδιαίτερα στα παιδιά και είναι ιδανικά για κεράσματα.

Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος